27 ianuarie 2021, 18:52

3 metode simple care te scapă de depresie

Depresia poate fi cauzată de o serie de factori psihologici și afectează aproximativ 121 de milioane de oameni pe întregul mapamond. Potrivit unor studii, depresia se poate instala în timpul lunilor de iarnă, atunci când nu primim suficientă lumină solară. Totuși, depresia poate fi evitată cu ajutorul unor metode extrem de simple.

Joacă-te cu un câine 

sursa: dogchow.com

Există deja numeroase studii care demonstrează avantajele pentru sănătate aduse de un animal de companie. Dacă nu ai un câine pentru a te bucura de aceste beneficii, poți alege să devii voluntar la un adăpost pentru animale.

Petrece mai mult timp cu prietenii 

sursa: expertrain.com

Comunicarea cu un prieten apropiat poate spori încrederea în propria persoană și te poate încuraja să faci anumite schimbări care te vor ajuta să depășești depresia, precum începerea unui program de exerciții fizice. Într-un studiu realizat în Marea Britanie, 86 de femei care sufereau de depresie au interacționat cu un prieten,65% dintre acestea înregistrând ulterior rezultate pozitive.

Consumă Omega 3 

sursa: hellomagazine.com

Alimentele bogate în acizi grași de timp Omega 3, cum ar fi peștele, scad șansele de depresie. Totuși, dacă nu îți place peștele, poți găsi acești acizi și în semințe de in, nuci și în fasole neagră.

 

[Sursa imagine: theconversation.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.