29 noiembrie 2022, 10:25

4 metode eficiente pentru detoxifierea organismului

După o perioadă a sărbătorilor, în care am mâncat fără limite, pe lângă vreme frumoasă, vara vine cu numeroase oportunități de detoxifiere a organismului!

De ce e bine să ne curățăm corpul măcar o dată pe an? Un specialist ne dă răspunsul:

„Corpurile noastre elimină toxinele hidrosolubile zi de zi, datorită rinichilor, plămânilor, transpiraţiei. Însă în zilele noastre în care chimizarea a atins cote paroxistice, un rol tot mai important în degradarea sănătăţii îl au elementele toxice, denumite liposolubile, care sunt stocate în ţesuturile cu conţinut mare de grăsime şi care sunt eliminate doar rareori de către ficat pe cale biliară în intestin de unde mai apoi sunt reabsorbite. Sănătatea este puternic perturbată de ele, iar curele de dezintoxicare care vin şi cu o lipoliză susţinută de spiruline pot ajuta la întrerupere acestui cerc vicios”, potrivit csid.ro.

Sursa: wisewaynutrition.com

Iată 4 metode care te ajută să te menții sănătos:

  • 1. Dieta de curățare și hidratare:

Această dietă are la bază doar alimente de bună calitate. În mare parte o constituie lichidele slabe în calorii, care care ajută la menținerea nivelului glicemic stabil.

Organismul îşi va consuma mai întâi rezervele de glicogen, apoi celulele îşi vor utiliza prin autofagie proteinele defecte şi în final va intra în funcţiune ketogeneza însoţită invariabil şi de lipoliza cu eliberare în fluxul sangvin şi de substanţe toxice liposolubile. În eliminarea acestora după ce îşi efectuează pasajul hepato-intestinal intervin spirulina şi chlorella, ce conţine o mare concentraţie şi varietate de nutrienţi naturali precum şi clorofilă, proteine, fier.

  • 2. Includeți suplimente nutritive naturale:

Produsele naturale ajută foarte mult la eliminarea toxinelor și a metalelor grele din corp, sprijină organele excretoare, ajută la reducerea inflamației, la îmbunătățirea circulației, intesifică digestia și susțin imunitatea.

Sursa: anna.fi

  • 3. Exercițiile fizice:

Mișcarea fizică întotdeauna va asigura o eliminare mai eficientă a toxinelor din corp, astfel, fără mișcare, procesul detoxifierii poate fi posibil, însă cu siguranță va fi mult mai lent.

  • 4. Meditația:

Deși mulți nu văd rolul meditației într-un stil de viață sănătos, acesta încurajează un nivel mai profund de detoxifiere. Prin yoga, relaxare sau odihnă, mintea se conectează la corp, relație prin care corpul se adaptează mai ușor la procesul de curățare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol