19 aprilie 2024, 17:00

4 sfaturi pentru renovarea apartamentului

Chiar dacă poate părea greu de crezut, o locuință poate fi renovată fără a avea nevoie de un buget uriaș. Depinde, în primul rând, de cel ce se ocupă de proiect să își gestioneze eficient prioritățile. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să reîmprospătezi aspectul casei fără o investiție costisitoare.

 

  1. Începe cu modificări mici

Poate că visezi să-ți transformi casa de la A la Z, însă trebuie să rămâi cu picioarele pe pământ și să vezi ce-ți poți permite în momentul de față. De pildă, pentru a schimba aspectul bucătăriei, poți înlocui în primă fază doar chiuveta și blatul cu piese în culori diferite de cele deja existente, precum negrul sau arămiul. În loc să schimbi faianța, poți aplica abțibilduri speciale, cu forme geometrice ori florale, ce vor schimba instant înfățișarea bucătăriei.

 

  1. Concentrează-te pe o singură încăpere

De exemplu, în cazul în care covorul din sufragerie este învechit, înlocuiește-l cu un parchet de bună calitate (poți comanda online parchet și plintă), ori cu o mochetă care să se potrivească stilului camerei. Optează pentru culori uni, cum este maroul, cremul sau vișiniul. Poți alege culoarea podelei în funcție de nuanța canapelei, mergând pe un contrast între cele două. Mai mult, poți aplica singur parchetul sau mocheta, atât timp cât îți iei toate măsurile de protecție necesare.

Apoi, poți vopsi pereții folosind vopsele lavabile care se pot aplica foarte ușor, chiar dacă nu ești meșter profesionist. În loc să colecționezi numeroase decorațiuni interioare pe care să le înșiri prin toată încăperea, rezumă-te la câteva piese de impact, cum este un lampadar cu un design aparte sau o măsuță de cafea deosebită.

 

  1. Scapă de vechile obiecte de decor

Din momentul în care ai decis să-ți renovezi locuința, trebuie să fii pregătit să faci o serie de modificări. Renunțarea la anumite obiecte face parte din procesul de renovare. Așadar, scapă de cea mai mare parte a vechilor imagini înrămate, tablouri și afișe pentru a putea evalua starea pereților. Analizează cu atenție și imaginează-ți casa ca fiind o pânză gata să fie pictată, pe care adaugi diverse elemente.

 

  1. Reinventează spațiul de dining

Uneori, spațiul de dining poate fi schimbat complet doar prin înlocuirea mesei. Alege una cu dimensiuni potrivite și așeaz-o astfel încât să devină punctul central al încăperii. Mai mult, poți achiziționa draperii sau perdele realizate din materiale colorate, cu imprimeuri deosebite. Dacă te pricepi, le poți realiza chiar tu dintr-un metraj cumpărat de la mercerie.

Prin urmare, nu trebuie să faci sacrificii financiare mari pentru renovarea locuinței și adaptarea acesteia la noile tale nevoi de modernitate sau spațiu. Puțină îndemânare și simt estetic sunt suficiente pentru a pune în practică trucurile de mai sus. Odată ce începi proiectul de renovare, vei vedea cum ideile prind contur, iar căminul tău începe să capete aspectul dorit.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol