7 iunie 2022, 16:58

4 sfaturi utile pentru începătorii de longboarding

Să începeți să utilizați un longboard nu va fi o perspectivă chiar atât de descurajantă dacă urmați pașii în ordinea corectă.

Există destul de mulți rideri care se apucă direct de această activitate, fără să înțeleagă complet măcar elementele de bază. De aceea, sperăm ca această listă de sfaturi pentru începătorii de longboarding să vă ajute să aveți un start mai bun. Bineînțeles, poate reduce, de asemenea, o mulțime de suferință și durere prin care ar putea trece cineva. Haideți să începem!

Nu uitați să alegeți tipul potrivit de longboard

Acesta poate fi un subiect destul de larg de acoperit. La urma urmei, o placă „potrivită” poate fi diferită în funcție de persoană. Acest lucru se datorează faptului că se bazează pe obiectivele de riding, abilitățile, vârsta, mărimea etc. ale fiecăruia. Astfel, este foarte important să puteți alege efectiv un longboard care este „potrivit” pentru dvs., personal.

Găsiți-vă poziția potrivită

Fiecare dintre noi are o poziție naturală unică pentru practicarea sporturilor cu placa. Există chiar cazuri în care această poziție poate varia de la un sport la altul.

În momentul în care cineva se urcă pe un longboard, există două scenarii posibile care se pot întâmpla. Dacă cineva stă în mod natural cu piciorul stâng înaintea piciorului drept, atunci este ceea ce numim un „regular”. În caz contrar, dacă piciorul drept se află înaintea celui stâng, atunci sunt „goofy”.

Pe măsură ce vă începeți călătoria în longboarding, acesta este primul lucru pe care trebuie să îl aflați despre dumneavoastră. Cel mai clasic mod de a face acest lucru este să stați cu picioarele împreună pe sol. Apoi, puneți pe cineva să vă împingă spatele din spate. Veți vedea singurul picior pe care îl veți pune în mod natural în față pentru a evita să vă împiedicați.

Așadar, de ce este atât de importantă poziția? Dacă sunteți un regular, întoarcerea la dreapta vă va cere să apăsați pe degetele de la picioare. Întoarcerea la stânga necesită să apăsați pe călcâie. Pe de altă parte, dacă sunteți un goofy, va trebui să faceți contrariul pentru a vă întoarce. Acest lucru trebuie ținut minte în timp ce încercați să învățați noile tehnici.

Descoperiți-vă propriul echilibru în timp ce vă aflați în modul static

Pentru cineva care este complet nou în longboarding sau nu a mai folosit un hoverboard până acum, acesta trebuie să se familiarizeze cu echilibrul pe longboard înainte de a face orice altceva. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să puneți placa pe un covor gros sau chiar pe niște iarbă. Acest lucru va împiedica placa să se rostogolească, deoarece frecarea va fi destul de puternică.

Urcați pe longboardul stati și adoptați o poziție cât mai naturală. Picioarele ar trebui să fie depărtate aproximativ la distanța dintre umerii dvs. Bineînțeles, poate fi și un pic mai largă. În funcție de lungimea plăcii, picioarele pot fi deasupra sau aproape de bolțurile truck-urilor.

Piciorul din spate, care este stâng dacă este goofy sau altfel drept, ar trebui să fie în mod natural aproximativ perpendicular pe punte. Apoi, piciorul din față va fi ușor înclinat față de acea punte, poate în jur de 45 de grade. Puteți îndoi puțin genunchii și apoi să vă aplecați ușor în față, astfel încât să vă simțiți stabil.

Scopul este să vă simțiți confortabil în picioare pe placă fără să vă gândiți să coborâți tot timpul.

Exersați poziția de întoarcere

Ar trebui să exersați în continuare în iarbă sau pe covor. Procedând astfel, roțile unui longboard nu se vor rostogoli deloc în timpul practicii. Cu toate acestea, puntea s-ar înclina în continuare în ambele părți în timp ce exersați schimbarea greutății corpului.

Ar trebui să exersați rostogolirea cu gleznele, astfel încât puntea să se aplece spre fiecare margine. La urma urmei, acesta este exact modul în care vă veți întoarce când veți merge cu adevărat. Apoi, blocați gleznele și placa se va înclina prin deplasarea greutății corpului spre spate (călcâiele) sau spre înainte (degetele de la picioare).

Dacă aveți nevoie să mergeți și mai departe în antrenamentul static înainte de a merge efectiv pe stradă, luați în considerare obținerea unor plăci de echilibru. Este un instrument destul de fantastic pentru antrenarea echilibrului care merită fiecare bănuț. Bineînțeles, este doar pentru cei care sunt cu adevărat serioși în ceea ce privește practicarea sporturilor cu placa.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol