În sezonul rece alimentaţia joacă un rol important pentru a ţine bolile departe. Iată ce nu trebuie să îţi lipsească de la masă pentru a-ţi întări imunitatea.
Morcovul
Protejează plămânii în perioada rece, datorită unei substanţe din compoziţia sa, numită imunoglobină. Totodată, morcovul are şi proprietăţi antivirale.
Ceapa
Bun antiviral, antiseptic și antibacterian, ceapa te ajută să ai o imunitate de fier. Ca să aibă efect, aceasta trebuie să fie consumată în stare naturală, deoarece prin fierbere sau prăjire își pierde din proprietăți. Adaug-o în cantitate mică în preparate, dacă te deranjează aroma ei puternică.
Usturoiul
Remediu popular pentru a ține răcelile departe, proprietățile curative ale usturoiului sunt de necontestat. Antibiotic natural, este inamicul infecțiilor respiratorii, întărind organismul în sezonul rece. Dacă te deranjează aroma lui înțepătoare, care persistă timp îndelungat, mestecă puțin pătrunjel tocat, care îi neutralizează gustul puternic.
Lactate și brânzeturi
În perioada lunilor de iarnă, organismul poate avea deficiențe de vitamina D, din cauza lipsei expunerii la soare, ceea ce îl face mai sensibil în fața răcelilor. Lactatele și brânzeturile întăresc imunitatea și oferă necesarul de calciu. Mai mult, iaurtul este o sursă bună de probiotice, care te ajută să nu te îmbolnăvești.
Ghimbirul
Pune sângele în mișcare și ameliorează tulburările respiratorii. Calmează inflamația gâtului, fiind un excelent antiinflamator. Folosește-l în ceaiuri sau rade câteva feliuțe de ghimbir în salate și supe.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol