25 octombrie 2021, 21:59

7.500 de euro pentru cartea lui Obama, cu autograf

Cartea „Pământul Făgăduinţei”, semnată de cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a fost adjudecată la licitaţia Artmark organizată online, la preţul de 7.500 de euro, potrivit catalogului sesiunii.

Artmark a informat, anterior, că volumul, cu semnătura olografă a fostului preşedinte american, este unica piesă disponibilă pentru achiziţie în România, iar veniturile colectate în urma vânzării vor fi redirecţionate către programul Asociaţiei OvidiuRO – „Citeşte-mi 100 de poveşti!„.

Fondurile vor contribui la achiziţionarea unui stoc de cărţi pentru instituţiile preşcolare defavorizate din România, cu scopul de a oferi posibilitatea ca, la finalul celor trei ani de grădiniţă, un copil să fi auzit minim 100 de poveşti, pentru a crea premisele necesare învăţării cititului şi scrisului.

7.500 de euro pentru cartea lui Obama, cu autograf. 3,3 milioane de exemplare vândute

Cartea prezintă memoriile lui Barack Obama din perioada în care a condus Casa Albă şi a fost vândută în SUA şi Canada în peste 3,3 milioane de exemplare în doar prima lună de la lansare.

Volumul a primit Premiul Goodreads Choice pentru cele mai bune memorii şi autobiografii în 2020. „Pământul Făgăduinţei” a fost desemnată, totodată, una dintre cele mai bune cărţi ale anului 2020 de către „The New York Times Books Review”, „The Washington Posts”, „The Guardian” şi „Marie Claire”.

Cumpărătorul cărţii la licitaţia Artmark a primit în dar volumul „A Bright Ray of Darkness” de Ethan Hawke, cu semnătura olografă a actorului.

În cadrul licitaţiei au fost cumpărate şi două piese de grafică semnate de celebrul pictor Pablo Picasso, „Nud albastru” (2.000 euro) şi „Nud pe fotoliu” (2.250 euro), fondurile colectate din vânzarea acestor lucrări urmând să fie donate pentru renovarea spaţiilor expoziţiei permanente a Muzeului de Artă Braşov.

Ce au citit românii în 2020. Doamna Obama stă mai bine decât domnul


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.