9 decembrie 2023, 10:34

7 motive pentru care aveți nevoie de un blender

Blenderele sunt legate inevitabil de pregătirea smoothie-urilor. Dacă aveți unul în bucătăria dvs. pentru acest scop, probabil îl folosiți tot timpul sau doar din când în când, pentru când simțiți că aveți nevoie de un imbold de sănătate.

Totuși, un blender poate deveni cel mai bun prieten al dvs. în bucătărie, mai ales dacă este un model performant. Acestea pot fi folosite pentru a face aproape orice aliment care are o consistență fină sau lichidă, ajutându-vă să evitați să petreceți o cantitate ridicolă de timp în timp ce bateți, amestecați și zdrobiți feluri de mâncare.

Iată câteva dintre sfaturile noastre despre cum să profitați la maximum de aparatul dvs.:

Pentru a zdrobi gheața

Nu orice blender este capabil să strivească cuburi de gheață dure, dar majoritatea mixerelor de pe piață sunt acum potrivite în mod ideal pentru acest lucru, deoarece sunt, de asemenea, producătoare de smoothie-uri dedicate (care necesită gheață).

Indiferent dacă doriți toppingul perfect pentru cocktailul dvs. de vară (cum ar fi un daiquiri proaspăt sau un mojito), gheață pentru prepararea înghețatei de casă sau chiar doriți să o folosiți ca umplutură pentru o compresie de gheață, o puteți face în câteva secunde.

Pentru prepararea pesmetului

Ați încercat vreodată să vă faceți acasă gujoane, burgeri sau crochete de pește de la zero? V-ați săturat de cât timp vă ia să faceți pesmetul? Sau poate că nu ajungeți niciodată să terminați o pâine, înainte să devină prea veche, ceea ce înseamnă că este risipită, mergând direct în coșul de gunoi.

Folosiți blenderul pentru a o transforma într-o consistență fină de pesmet, pe care le puteți apoi îngheța (la fel cum puteți face și cu pâinea), astfel încât acesta să fie gata, ori de câte ori aveți nevoie.

Pentru a face supe

Blenderele nu trebuie depozitate odată ce a trecut vremea de vară. Sunt perfecte pentru a crea o consistență de supă netedă, ceea ce este ideal dacă nu sunteți un fan al legumelor tari sau dacă doriți să umpleți o caserolă pentru prânzul la birou.

Pregătirea unei supe pe bază de cartofi, cum ar fi de praz și cartofi, înseamnă că amidonul menține supa destul de groasă. Aveți grijă să nu o amestecați în exces, altfel va fi puțin fadă și apoasă.

Experimentați cu dressinguri pentru salată

Există puțini oameni cărora le place cu adevărat să mănânce salată, dar un dressing bun poate transforma o frunză banală de salată într-o garnitură perfectă.

Se pot adăuga tot felul de ingrediente, așa că nu trebuie să vă limitați la vinegreta obișnuită sau să vă faceți griji că va costa o sumă ridicolă de bani.

Pentru a vă pregăti guacamole, salsa sau humus

Toată lumea iubește cremele, mai ales atunci când sunteți la o petrecere sau întrunire. Dar pot fi destul de scumpe pentru ceea ce obțineți în supermarket, mai ales dacă sunteți un fan al mărcilor mai fine.

Vă puteți pregăti rapid propria gamă de creme în blender, ceea ce înseamnă că nu durează deloc mult și sunt foarte simplu de realizat. Aceasta este, de asemenea, utilizarea perfectă pentru acea cutie de năut sau conservă de roșii pe care ați avut-o în dulap timp de luni de zile sau pentru avocadoul care este pe cale să devină prea copt.

Pentru a pregăti aluatul pentru tort, clătite sau vafe

Există o mulțime de componente pentru aluaturi, inclusiv un amestec de umed și uscat, care poate duce la destul de multă muncă pentru a amesteca totul. Vestea bună este că blenderele pot face toată munca grea.

Adăugați toate ingredientele așa cum ați face-o într-un castron, iar blenderul se va asigura că totul este combinat. Cea mai bună veste este că nu vor exista niciun fel de bulgări, cu care să se lupte. Apoi, tot ce aveți nevoie este un aparat de vafe sau o tigaie antiaderentă.

Pentru a pregăti mâncarea de bebeluși

A petrece ore creându-vă propria cină, doar pentru a deschide apoi un borcan pentru a vă hrăni copilul pare un pic nedrept. Tocarea și amestecarea legumelor sau a fructelor dvs. poate fi chiar mai ușoară decât credeți, precum și mai ieftin, dacă folosiți un blender.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol