19 ianuarie 2021, 20:04

A murit Darth Vader. David Prowse: “Rolul ăsta a fost cel mai bun serviciu pe care l-am avut vreodată”

Interpretul rolului Darth Vader, actorul David (Dave) Prowse, a murit în urma unei scurte suferințe, la vârsta de 85 de ani, a confirmat agentul său.

Agentul său Thomas Bowington a confirmat trista veste într-o declarație, în această dimineață.

„Fie ca forța să fie cu el, întotdeauna!”, a scris acesta.

„Deși este renumit pentru că a jucat mulți monștri – pentru mine și pentru toți cei care l-au cunoscut pe Dave și au lucrat cu el, a fost un erou în viața noastră.”

El a descris trecerea mult iubitului actor ca fiind „o pierdere cu adevărat dureroasă pentru noi și milioane de fani din întreaga lume”, scrie The Express.

A murit Darth Vader. Fizic impunător, voce imposibilă

Dave Prowse a interpretat personajul negativ al seriei Star Wars, deși vocea personajului a fost făcută de actorul american James Earl Jones.

Istoria spune că rolul i-a fost atribuit datorită fizicului impunător și trecutului său de halterofil. Timbrul său  însă nu se încadra deloc în ceea ce voia regizorul George Lucas. Mai mult, Carrie Fisher  ajunsese să îl numească  “Darth Farmer” din cauza accentului său tărăgănat din West Country.

Un rol cu care Prowse s-a mândrit dintotdeauna este cel din Green Cross Code Man, despre care, probabil, nu ați auzit. Au fost niște scurtmetraje video ale anilor ’70 cu rol educațional. Eroul filmului le explica telespectatorilor din Marea Britanie regulile de circulație și pericolele la care se expun dacă le încalcă. “Rolul ăsta a fost cel mai bun serviciu pe care l-am avut vreodată”, a spus el la un moment dat.

Puțini știu că înainte de propriul succes în industria cinematografică, Prowse și-a folosit atuurile sportive. A fost cel care l-a antrenat pe regretatul Christopher Reeve pentru rolul său de Superman.

Urmăriți mai jos un colaj cu cele mai cunoscute replici ale lui Darth Vader în Star Wars

Citește și

Tom & Jerry FILMUL. În 2021, evident


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.