1 decembrie 2020, 14:30

Accentul francez e cel mai sexy din lume

Dacă nu v-ați gândit vreodată care ar fi cel mai sexy accent, aflați că platforma de învățat limbi străine Babbel și-a pus această problemă. Accentul francez e cel mai sexy din lume.

Iar rezultatul este, cumva, previzibil.

Conform unui studiu realizat de platforma Babbel, accentul francez a fost desemnat cel mai sexy accent din lume.

În clasament, accentul francez a devansat accentele italian și spaniol, care s-au situat pe următoarele două poziții. Pe locurile patru și cinci s-au situat accentele german și portughez.

Emer Corrigan, specialist lingvist la Babbel, noteazî că în franceză silabele sunt accentuate și dulci. Sonoritățile sunt ușor de ascultat. Limba lui Moliere sună deci ca o melodie pentru străini. De aceea străinii o apreciază atât, scrie Le Parisien.

Șarmul limbii franceze mai ține de ceva anume. De universul cultural care îi este asociat. Nu este vorba doar de accent, ci de limba lui Moliere, de imaginea actriței Catherine Deneuve, de gastronomie, de monumente, de bulevardele pariziene, tot. E un plus.

Accentul francez e cel mai sexy din lume. Dar cel mai puțin sexy?

Există și învinși. Să-i trecem și pe ei în revistă.

Cel mai nefericit accent european, cel considerat a fi cel mai puțin sexy, a ieșit accentul polonez, iar celelalte poziții de la coada clasamentului au fost ocupate, pe rând, de accentul turc (penultimul), apoi accentele danez, olandez și rus.

Topul a fost realizat contabilizând opțiunile a 15.000 de utilizatori ai platformei educaționale Babbel.

Dar să consultăm un alt clasament, pe aceeași temă. De data aceasta vorbim de un top mondial al celor mai sexy 50 de accente – realizat de big7travel.com.

Ei bine, cei de aici spun că cel mai sexy accent ar fi al celor din Kiwi. Pe următoarele locuri – accentual sud-african și accentul  irlandez.

Dar să răsturnăm din loc topul și să vedem și cele mai puțin atrăgătoare accente. Pe ultimul loc este cel din  Croația urmat, atenție, de cel românesc. “Aproape similară cu limba Italiană, dar nu identică”, este caracterizarea celor de la big7travel.

Foto: Charles Deluvio/Unsplash

12 orașe de poveste din Europa, propuse de The  Mirror. De cine este România reprezentată în top?


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.