13 aprilie 2021, 7:08

Acum un an, la început de pandemie, ne întrebam dacă e nevoie de un Minister al Singurătății. Iată-l!

Ce naivi eram! Ni se părea că articolul publicat la 8 aprilie 2020 pe site-ul editiadedimineata.ro era doar o metaforă. Unii spuneau chiar nebunie. ”Ce domne, ce ne trebuie așa ceva? Ei, na, o să ne afecteaze o răceală, fiți serioși! Ce o tot dați cu afectarea psihică?”, comentau unii. Articolul despre care vorbim este AICI.

Ministerul Singurătății și Izolării a fost înființat. Cu ce se ocupă

Au trecut 11 luni de la publicarea lui, și iată că Ministerul Singurătății a fost înființat. Și da, în legătură cu prăpădul provocat de COVID-19, nu din alte motive. Exact așa cum ne temeam cu numai 11 luni în urmă.

Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării care să se ocupe de sănătatea mintală a cetăţenilor, afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2, scrie nypost.com.

În ultimele luni, numărul de sinucideri a crescut în Japonia, iar principalul obiectiv al acestui minister este să soluţioneze problema.

Prim-ministrul Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto responsabil cu remedierea problemei singurătăţii şi izolării în rândul tinerilor din ţară.

Plan de acțiune

Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbaţii şi numărul de sinucideri este în creştere. Sper că veţi identifica problemele şi că veţi promova detaliat măsurile”, i-a spus Suga lui Sakamoto, potrivit japantimes.co.jp.

Noul ministru a subliniat: „Sper că voi desfăşura activităţi pentru a preveni singurătatea şi izolarea socială şi pentru a proteja legăturile dintre oameni”.

Sakamoto a discutat într-o conferinţă planurile sale de a organiza un forum de urgenţă până la finalul lunii, la care vor fi invitaţi pentru a discuta cei care i-au ajutat pe oameni să gestioneze problemele de sănătate mintală, în special singurătatea şi izolarea. La aceeaşi întâlnire, la care va fi prezent şi Suga, vor fi discutate şi măsurile de sprijin.

Sursa foto: japantimes.co.jp/KYODO

Citiți și:

Cum am ajuns la ”oboseala pandemică”. Specialiștii cred că nu vom reveni la ”vechiul normal”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.