21 februarie 2024, 20:22

Adio mașini cu volan pe dreapta în România?

Peste 10% dintre accidentiele rutiere din România sunt produse de șoferi care conduc mașini cu volanul pe dreapta. Drept urmare, un proiect de lege aflat în Parlament prevede interzicerea acestor maşini. Vorbim inclusiv de impacturi devastatoare, care duc la pierderi de vieți. Este motivul pentru care deputații vor să interzică aceste mașini.

Votul urma să fie dat marți, însă s-a decis amânarea lui pentru două săptămâni.

Proiectul a fost amânat pe motiv că parlamentarii trebuie să se mai documenteze, dar şi Guvernul, pentru că nu au căzut de acord asupra a ceea ce se va întâmpla cu maşinile cu volan pe dreapta în ceea ce priveşte înmatricularea.

Dacă proiectul va fi votat de parlamentari, atunci maşinile cu volan pe dreapta vor fi interzise pe şoselele din România, cu excepţia autovehiculelor istorice şi a celor utilitare, notează antena3.ro.

Cei care nu respectă legea, după ce aceasta va fi aprobată şi promulgată de preşedinte, vor primi amenzi cuprinse între 870 şi 1.160 de lei, dar şi între şase şi opt puncte de penalizare. De asemenea, şoferii vor rămâne şi fără certificatul de înmatriculare până când vor muta volanul pe partea stângă.

Până acum, proiectul de lege a trecut de Senat, iar acum se află în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Sursa foto: Ziarul Lumina


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol