10 aprilie 2021, 14:32

Ai împlinit 14 ani? De acum poți fi infractor cu acte în regulă. Poliția îți face cadou noile articole din Codul Penal care ți se aplică

14 ani este o vârstă deosebită. Îți faci buletinul. Primești cadouri de la rude. Ești centrul Universului. Chiar și Poliția simte nevoia să îți dea ceva. Poate chiar o amendă.

Ei bine, la Moscova, treburile merg puțin alfel. Puțin altfel cum te-ai aștepta, măcar.

Forțele de ordine din Moscova le-au transmis celor care fac 14 ani un mesaj special de ziua lor – o detaliere a infracțiunilor care îi pot duce la închisoare.

”Ai făcut 14 ani? Felicitări!”, spune o polițistă în uniformă ce ține un tort cu lumânări, într-un clip video publicat joi de Comitetul de Investigații din Moscova.

”Bineînțeles, părinții voștri încă sunt responsabili pentru voi, dar la această vârstă răspundeți personal pentru anumite fapte din Codul Penal”, continuă aceasta.

În clip apare și un emoji cu șapcă de polițist ce afișează numere de articole din Codul Penal, în timp ce polițiști în uniformă enumeră infracțiunile care pot aduce anchetarea în justiție a celor de 14 ani, precum crimă, jaf sau șantaj.

De asemenea, adolescenții pot suferi ”pedepse severe” pentru terorism, luare de ostatici și viol.

Comitetul de Investigații din Moscova a șters, ulterior, clipul de pe site-ul său, după ce a primit la schimb tone de ironie pe rețelele sociale.

Foto: Radio Europa Liberă

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. brudariu

    21 februarie

    Foarte bine. Violeaza? Fura? Da foc? Pedeapsa sau incurajare nepasatoare?
    Pedeapsa.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.