Dependența de alcool se dezvoltă, în general, din motive diverse: stres, anxietate, frustrări sau acumularea în timp a problemelor cotidiene. În acest caz există o linie destul de fină între consum ocazional și adicție. Nimeni nu este ferit de acest lucru, cu atât mai mult celebritățile, care au parte constant de agitație și nervi întinși la maxim. Ceea ce multă lume nu știe, este faptul că nu numai supradozele de droguri produc victime în rândul vedetelor, ci și alcoolismul, care ucide chiar mai mulți.
Billie Holyday
Billie Holyday cunoscută și sub numele de Lady Day, a fost dintre cele mai mari nume ale jazzului.
Cântăreața de jazz și pop și actrița Billie Holiday avea deja o inimă și un ficat suferinde când a ajuns într-un spital din New York, după o viață de excese. S-a lăsat pentru o vreme de băut, când a fost diagnosticată cu ciroză, dar a „recidivat”, murind în iulie 1959.
Una dintre cele mai reprezentative piese ale sale este „Strange Fruit”, un cântec despre linșarea afroamericanilor în sudul Statelor Unite, așa că Holiday a înregistrat-o pentru casa de discuri Commodore.
Hank Williams
Hank Williams a fost un celebru cântăreț de muzică country. Piesele acestuia au primit aprecierea fanilor mult timp, chiar și după moartea sa. Acesta s-a stins din viață în 1950, la vârsta de 29 de ani, din cauza unei hemoragii cerebrale induse de consumul excesiv de alcool.
Acesta a fost considerat unul din cei mai importanţi cântăreţi de muzică country din toate timpurile. În cei doar 29 de ani de viaţă, Williams a scos 35 de single-uri clasate în top 10 Bilboard Country & Western, dintre care 11 au ocupat prima poziţie.
Cântecele sale au fost reinterpretate de numeroşi alţi artişti, într-o gamă variată de genuri. Printre ei se află Elvis Presley, Bob Dylan, Jerry Lee Lewis, Merle Haggard, Gene Vincent şi Carl Perkins.
John Bonham
John Bonham, tobosarul legendarei trupe Led Zeppelin, a murit în 1980 tot din cauza alcoolului. Înainte de a muri asfixiat de propria vomă, aceasta băuse circa 40 de shoturi, din care 16 de votcă, încă de la micul dejun. Celebrul solo de tobe din piesa „Moby Dick” (pe care în unele concerte bateristul îl prelungea până la 30 de minute) a fost o dovada clară a talentului ireproșabil al artistului. John Bonham chiar a declarat: „Nu toata lumea înțelege un solo de tobe. Așadar îmi place să introduc efecte și sunete care să atragă interesul.”, potrivit maximumrock.ro
John Barrymore
Prolificul actor John Barrymore, bunicul lui Drew Barrymore, avea mai multe boli cand a murit. Acesta avea afecțiuni la nivelul inimii și al ficatului din cauza alcoolului. S-a prăbușit și a ajuns la spital în coma, ulterior murind. Cele mai cunoscute pelicule, în care acesta a jucat sunt: Midnight / Baroana de la miezul nopții (1939) și Marie Antoinette (1938).
Jimi Hendrix
În 1970, legendarul chitarist Jimi Hendrix a decedat asfixiat cu propria vomă după ce a combinat somnifere cu vin. Acesta a fost una dintre cele mai mari personalități ale hard-rock-ului și un chitarist cu o tehnică de neîntrecut.
Din acest motiv, Jimi Hendrix este considerat unul dintre cei mai mari chitariști rock din lume, stilul său nou, la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influențat majoritatea chitariștilor moderni. Din cauza vieții dezordonate el a lăsat în urmă puține înregistrări hi-fi; multe dintre discurile sale care circulă, sunt piratate din concerte.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol