3 martie 2024, 8:12

Alcoolul ne ucide, dar ne prefacem că nu vedem consecințele

Slovacia a fost profund impresionată de un tragic accident de circulație cauzat de un șofer beat care a ucis cinci tineri.

Politicienii au venit imediat cu propuneri cum ar fi sancțiuni mai dure sau confiscarea autovehiculelor, dar oare asta ar fi soluția?, se întreabă jurnaliștii slovaci de la Denníkn.sk.

„Masa critică a societății este în mod clar proconsumator. Nu pledez pentru o societate abstinentă, însă alcoolul este văzut, la nivel de societate, ca parte a vieții cotidiene și nu ca ceva de consumat doar cu moderație, adică ocazional, atunci când nu sunt bolnav, când nu lucrez, în cantități mici”, explică Ľubomír Okruhlica, directorul Centrului pentru tratarea dependenței de droguri din Bratislava.

Alcoolul este foarte periculos chiar și pentru cei care nu consumă băuturi alcoolice, putând cauza chiar moartea ca urmare a agresiunii sau a comportamentelor riscante.

„Dacă ne dorim o societate mai civilizată și mai sigură, este necesar să reducem cantitatea de alcool consumat și astfel vom diminua și consecințele. Acest lucru nu se poate realiza fără a lua măsuri”, a adăugat el.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol