2 mai 2024, 1:10

Cu animalul de companie la lucru? De ce nu?

Australia are una dintre cele mai ridicate rate de deținere a animalelor de companie din lume, dar aproape 80% dintre angajatorii din țară nu acceptă animale de companie la locul de muncă. Potrivit unui raport recent realizat de Mars Petcare, realizat pe o mie de respondenți, peste jumătate dintre proprietarii de animale de companie din Australia ar fi dispuși să vină la un nou loc de muncă dacă potențialul lor angajator ar accepta animalele de companie.

Animalele de companie ajută la sănătatea inimii, dar și reduc senzația de singurătate, depresia și chiar măresc productivitatea.

„Birourile prietenoase cu animalele au efecte deosebite asupra angajaților, deoarece există un motiv regulat de a ieși afară pentru aer curat și o pauză care este incredibil de benefică pentru mental”, spune medicul veterinar Chris Brown.

Un studiu din 2017 publicat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA a constatat că locurile prietenoase cu câinii amplifică bunăstarea angajaților și cresc productivitatea. Brown sugerează să existe secțiuni sau etaje în care animalele de companie sunt acceptate, precum și zone interzise.

În ceea ce privește percepțiile despre violența animalelor, doctorul spune că un comportament antisocial este mult mai probabil să apară într-un parc sau pe stradă decât într-un teritoriu neutru, cum ar fi un birou. Animalul dvs. de companie este responsabilitatea dvs. și acest lucru nu ar trebui să fie diferit în birou.

Sfaturi pentru interacțiunea cu un animal de companie la birou

  • Interacționați cu animalul înainte de a merge la serviciu. Luați-l la plimbare dimineața, astfel încât să nu aibă energie acumulată sau să fie frustrat.
  • Oferiți-i o activitate sau o jucărie, astfel încât să fie distrat în timp ce sunteți plecat. Pe lângă sănătatea mintală a animalelor de companie, acest lucru vă va ajuta să vă salvați canapeaua de a fi zgâriată din plictiseală.
  • Programați-vă timpul astfel încât să existe limite clare. Petreceți timp semnificativ cu el înainte de a lucra și respectați distanța în timpul zilei, chiar și în weekend dacă lucrați de acasă. Acest lucru va însemna că animalul dvs. de companie se va obișnui cu ideea de a nu vă avea non-stop ca singura lor sursă de divertisment.

 

Cel mai importat sfat este să fiți consistent, să tratați animalul de companie așa cum ați proceda cu copilul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol