Unităţile de alimentaţie publică vor fi obligate să indice şi număul de E-uri.
„E o practică comercială înşelătoare. În baza ordinului emis de mine vor rebui să scrie în meiu cremă vegetală, să ne explice din ce este alcătuită, pentru a putea lua decizia în cunoştinţă de cauză.
Din studierea unora dintre meniurile restaurantelor celebre de fast-food o să constataţi numărul de E-uri din produs şi avem de aflat că un gyros avea până la 27 de E-uri. (…) Ciorbă sau tocăniţă care are tot felul de aditivi sau potenţiatori de gusturi, ca să ştii că la momenul acela ai demarat deja procesul de îmbălsămare din timpul vieţii”, adaugă preşedintele ANPC.
De asemenea, el a precizat că unde nu este posibil din cauza conţinutului mare, trebuie să apară ingredientele principale, fără descrierea fiecăruia dintre ingredient.
„Cu rezerva că acest lucru trebuie transmis printr-un cod QR, care să facă trimitere către o variantă online complex şi completă. De asemenea, trebuie să fie prezente variante tipărite pentru cei care nu au posibilitarea identificării conţinutului cu un aparat care să înţeleagă codul QR. (…)
Am fost în dezbatere publică. A fost emis deja şi publicat în Monitorul Oficial. Trebuia să intre în vigoaee pe 21 sau 20 decembrie. S-a hotărât intrarea în vigoare pe 15 marie, Ziua consumatorrului la nivel Mondial”, încheie Constantinescu.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol