15 ianuarie 2023, 14:38

Apoca(lipsa) salatei verzi. Țara în care KFC a decis să amestece salata și varza (și implicațiile gastro-politice)

Continentul de la Antipozi (așa cum clișeistic este deseori denumit) trece prin momente pe cât de grele, pe atât de tulburătoare. Un scandal gastro-politic de mare anvergură tocmai a fost declanșat.

Mare scandal pe rețelele sociale din Australia după ce KFC a decis, ca urmare a creșterii prețurilor la salata verde, să adauge în mai multe preparate fast food varză, mai ieftină.

Premierul australian a reacţionat la „scandalul verzei” (așa cum deja e denumit) care agită reţelele sociale din ţara sa după decizia companiei KFC de a adăuga varză în salată din cauza inflaţiei galopante care afectează salata verde.

Potrivit premierului Anthony Albanese, decizia „nebună” a KFC de a înlocui jumătate din salata verde cu varză în hamburgerii săi cu pui şi în alte produse a dus la o „criză naţională”.

Apoca(lipsa) salatei verzi

În Australia, ţară unde inflaţia este de 5,1%, preţurile la salata verde au crescut cu 300% în unele oraşe, din cauza recentelor inundaţii şi a creşterii preţurilor la carburant la nivel mondial.

O singură bucată de salată verde iceberg, care putea fi achiziţionată altădată cu 2 dolari australieni (1,34 de euro), costă deja aproape 8 dolari (5,35 de euro) la Sydney şi Melbourne.

În consecinţă, reţeaua de fast-food KFC a anunţat la începutul săptămânii că ai săi clienţi australieni vor trebui să se mulţumească o perioadă cu un amestec jumătate salată-jumătate varză în hamburgerii săi. Această decizie a provocat furie printre numeroşi internauţi australieni.

„Varza nu este acelaşi lucru ca salata verde. Pur şi simplu nu este corect”, a explicat premierul Albanese la un post de radio din Sydney. „Voi pune aceasta pe agenda consiliului de miniştri de astăzi. Cabbagegate! (scandalul verzei)”, a adăugat premierul australian, relatează RFI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol