3 octombrie 2023, 8:10

Aproape toţi locuitorii celei mai populate insule indoneziene au anticorpi împotriva COVID-19

O știre mai puțin obișnuită vine din îndepărtata Indonezie, unde, iată că se poate, aproape toată populația celei mai populate insule, Java, are anticorpi împotriva COVID-19.

Cum se explică acest lucru?

O combinație între o infecţie anterioară şi vaccinarea împotriva virusului ar fi explicația.

Studiul efectuat în martie pe 2.100 de persoane din Java, cu o populaţie de 150 de milioane de locuitori, şi Bali, destinaţie turistică de top a Indoneziei, a indicat că 99,2% dintre locuitori au anticorpi Covid, o creştere de şase puncte procentuale faţă de un sondaj din decembrie, potrivit Reuters.

Pandu Riono, epidemiolog la Universitatea din Indonezia, care a efectuat sondajul cu Ministerul Sănătăţii, a declarat că nivelurile de anticorpi din ultimul sondaj sunt mai mari datorită dozelor booster şi populaţia are o protecţie mai puternică.

Numărul zilnic de cazuri din Indonezia a scăzut semnificativ faţă de vârful din februarie cauzat de varianta Omicron. Aproximativ 60% din cei 270 de milioane de locuitori au fost vaccinaţi împotriva COVID-19.

Pandu a spus că anticorpii mai puternici pot explica ritmul rapid în care infecţiile cu varianta Omicron au scăzut în Indonezia.

Studiul din decembrie, efectuat pe 22.000 de persoane, a fost realizat la nivel naţional şi a arătat că 86% dintre indonezieni aveau anticorpi.

Cea mai mare naţiune din lume cu populaţie în majoritate musulmană a relaxat recent multe dintre restricţiile din pandemie, inclusiv renunţarea la carantină pentru turiştii străini şi ridicarea unei interdicţii de doi ani în perioada sărbătorii musulmane Eid al-Fitr.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol