3 septembrie 2023, 12:21

Ars la urechi și ochi, fără mustăți, fără un dinte, rănit la lăbuțe. Povestea lui Crevete, pisoiul care a supraviețuit Iadului de la Crevedia

Pisoiul Crevete a ajuns viral pe internet după ce povestea lui a fost făcută cunoscută pe mai multe grupuri ale iubitorilor de animale. Cel care a rememorat prima întâlnire cu animalul rănit a venit cu detalii destul de grafice. Acesta spune cum o pisică arsă la bot, la urechi, la ochi şi cu dinţii rupţi a ieşit timid de sub dărâmături şi, spre surprinderea tuturor, nu a cerut nimic. Nici apă, nici mâncare. Nici măcar nu a mieunat. A vrut doar să fie din nou în preajma oamenilor şi poate că tot ce-şi dorea în acele clipe era o mângâiere.

„Cum intri în Crevedia, pe dreapta, aproximativ vis-a-vis de problemă, dintr-un morman de moloz și efectiv dărâmături, a ieșit baiatu’ ăsta; maxim 3 luni, ars la mustăți, ars la bot, ars la urechi, ars la ochi, ars pe labe, cu un dinte rupt… te și întrebi cum a reușit să supraviețuiască, cum de flăcările nu i-au luat cu totul vederea sau nu a fost afectat mai rău. Nu pot spune că merge, dar stă pe picioarele lui, a venit singur într-o dungă dinspre moloz către oameni.

Ce nu se prea vede în această fotografie, e atitudinea. Deși a venit către oameni în starea descrisă mai sus, nu s-a plâns deloc, nu a mieunat, nu a zis nimic, n-a cerut nimic. Te privea parcă cu înțelepciunea unui maestru spiritual în vârstă de 98 de ani, care la viața lui le-a văzut pe toate și care pare să fie împăcat cu ideea că e posibil să nu mai aibă foarte mult timp la dispoziție. Probabil pare nebunie, dar efectiv asta am simțit eu când se uita la mine.

Domnu’ coleg George l-a botezat Creve și a ocupat poziția de naș cu această ocazie, dar fără să-mi dau seama exact când și cum Creve a devenit Crevete. Nu e chiar un pet name, dar așa a rămas.

Începând cu data de 29.08.2023 și până câte zile i-o da Măiculiţa Domnului, Crevete are statut de family member și cu asta am zis tot. Albumul Crevete va fi public la cererea tuturor celor care l-au cunoscut deja și care vor să vadă ce mai face din când în când. Deocamdată are medic personal de mare talent, e în carantină într-un apartament cu 2 camere decomandat prin amabilitatea unor oameni cu suflet mare și nu se predă. Doctoresa spune că e atât de slab încât e clar că făcea foamea de mult timp.

Deși pare ciudat sa spui asta … Crevete a avut noroc. Can’t save them all … dar e bine să contribuim fiecare cu ce putem. Din păcate tragedii vor fi mereu, unele care chiar nu pot fi evitate (cum sunt cele naturale). Unele sunt tragedii umane, unde doar ne putem imagina cum ar fi. Cum ar fi astăzi să ai casă și soție și mâine sa ai un morman de moloz și o soție arsa pe 90% din corp. Nici nu am curaj să încerc să-mi imaginez așa ceva. Să privim și partea pozitivă. Eu sunt de părere că dacă facem fiecare ce este corect și omenește posibil, fiecare din locul în care se află, totul va fi mult mai bine. Probabil România ar fi fost Elveția dacă lucrul ăsta s-ar fi întâmplat măcar de după Revoluție. Cert este un aspect: Crevete nu se predă, deci nici noi nu o putem face” este postarea făcută de Ki Patru pe Facebook.

UPDATE

Pentru că mulți au comentat în fel și chip postarea lui Ki Patru pe Facebook despre Crevete, iată că acesta a revenit cu detalii. Despre oameni și-o pisică. Poate nu ar fi rău să le citim și pe acestea, fără alte comentarii. Pur și simplu să le citim.

”Când am postat povestioara lui Crevete mă așteptam la vreo 20 de reacții din partea unor prieteni si din alea cam 18 sa fie miștouri = ce-i drept la adresa mea, nu a pisicii (imaginea mea printre cunoscuți nu e chiar una a unui om care se ocupa cu mângâiat pisicile între urechi) 🙂

In schimb Crevete a ajuns la sufletul a mii de persoane, care arată că există oameni gata să ajute, dispuși să facă un bine total dezinteresat, ceea ce, dupa parerea mea, nu e puțin lucru deloc.
Ca sa finalizăm acest aspect, Crevete nu are nevoie de nicio donație, nici în medicamente, nici în bani, nici in nimic. DOCTORESSA s-a ocupat cam de toate: de cazare din relațiile ei și de medicamentație din banii ei, pentru ca și ea e un om din ăsta anormal, căruia îi pasă și are un suflet cat planeta Jupiter.
Dacă ar fi fost o spitalizare costisitoare, poate ar fi fost un apel in acest sens.
Revenind la Crevete, pentru ca multa lume vrea sa afle ce mai face, este pe drumul cel bun. Nu are arsuri pe zonele interioare, gură/esofag, ceea ce îi permite să se alimenteze singur.
Îi mai cade câte o bucată de ureche sau de bot … dar așa e când treci prin foc.
Cât despre atitudinea de care vorbeam, Crevete nu s-a schimbat deloc. Înfrunta durerea cu demnitate: închide ochii și te lasă să-l dai cu crema pe carne vie. Eu așa ceva n-am mai auzit, dar uite că există.
Vă mulțumim pentru gândurile bune declanșate de această pisică ciufulită fără nicio vină de un foc care putea să nu existe.
După cum am spus, aici nu mai este nevoie de niciun ajutor, dar in multe alte locuri sigur este. Nu doar la animale, dar si la oameni, dar si la susținerea unor idei, a unor măsuri care trebuiesc luate ptr ca in tara asta oamenii și animalele să nu mai moară arse de vii sau la poarta spitalelor, fără aer.
Long story short …
Don’t give up!
Do smth good,
PAY IT FORWARD!
♥️ CREVE ♥️

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol