9 aprilie 2020, 12:56

Astăzi se produce echinocțiul de primăvară – care este simbolistica din spatele acestui fenomen

Dupa „Mărțișor”, „Babe” și „Moși”, după „zăpada mieilor”, când calendaristic deja am pășit în anotimpul primăverii, deși luna martie se dovedește a fi destul de capricioasă, urmează echinocțiului de primăvară, ce marchează începutul primăverii astronomice. El se produce în jurul datei de 20 martie când longitudinea astronomică a acestuia revine la valoarea de zero grade.

Echinocțiul de martie marchează momentul în care Soarele traversează ecuatorul ceresc, linia imaginara de deasupra ecuatorului Pământului, de la sud la nord. Acest fenomen se produce în fiecare an pe 19, 20 sau 21 martie, potrivit astro-urseanu.ro. Din moment ce ziua și noaptea au aproape aceași durată – 12 ore – peste tot în lume, evenimentul este numit echinocțiu, care în latină înseamnă „noapte egală”. În realitate însă, echinocțiile nu au exact 12 ore de zi lumină. 

sursa: stiri.tvr.ro

În România, fenomenul are loc pe data de 20 martie, exact la ora 18:45. Începând de la aceasta dată, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în continuă scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstițiului de vară.

sursa: internationaltimes.it

Astrologii cred că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât și o transformare benefică a naturii noastre umane. Tradițiile spirituale afirmă că orice formă de evoluție are trei etape distincte: creația, menținerea și resorbția sau distrugerea. La toate acestea, se adaugă și momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocțiul de primăvară simbolizează creația, solstițiul de vară simbolizează apogeul, echinocțiul de toamnă — începerea perioadei de resorbție și solstițiul de iarnă — perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.

sursa: extra.globo.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.