16 septembrie 2023, 10:31

Atenție! Măceșele reglează nivelul zahărului din sânge și elimină stresul

Chiar și popoarele antice le-au recunoscut efectul vindecător. Toată lumea știe că măceșele conțin foarte multă vitamina C, dar știați că într-o singură boabă mică există un conținut mai mare de vitamina C decât într-o lămâie întreagă?!

Măceșele pot fi unele dintre cele mai importante surse de vitamine pentru om pe timp de iarnă și o armă puternică pentru prevenirea răcelilor, avertizează medicii de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”.

Beneficii:

  •  reglează nivelul zahărului din sânge
  •  puternic imunostimulator
  •  elimină stresul
  •  supliment de vitamina C pentru diabetici
  •  întărește pereții vaselor de sânge
  •  ajută la rezistența, întărirea și formarea oaselor

Măceșele nu trebuie fierte niciodată, deoarece căldura descompune vitamina C ducând la pierderea proprietăților sale vindecătoare.

Măceșele sunt bogate în uleiuri esențiale, au efect antioxidant și astringent și au multiple beneficii pentru piele.

Uleiul de măceș este un remediu preventiv din ce în ce mai popular împotriva vergeturilor dobândite în timpul sarcinii, deoarece este o sursă bogată de acizi grași esențiali, vitamina A și vitamina C, care contribuie la menținerea pielii intacte.

Cercetările recente sugerează că preparatele din pulbere de măceșe pot avea un efect benefic și în cazul inflamațiilor osoase și articulare, ameliorând rigiditatea și durerea.

Măceșele pot fi folosite pentru a face gem, sirop, ceai, prăjituri și chiar cafele.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol