22 mai 2022, 22:10

Au înflorit irișii în „Giardino dell’iris” din Florența, printre ai cărei fondatori se numără și Regina-Mamă Elena

Floarea de iris este simbolul orașului Florența încă din 1251, iar din 1954 orașul are o grădină proprie, „Giardino dell’iris”, care se întinde pe o suprafață de 2,5 hectare și găzduiește 1.500 de soiuri.

„Giardino dell’iris” este singura grădină botanică din Europa care îi este dedicată în exclusivitate florii de iris. Anual, aici are loc un concurs cu cele mai frumoase sau parfumate flori de iris. Anul acesta, grădina este deschisă în perioada 25 aprilie – 20 mai, relatează stiri.tvr.ro.

Printre personalitățile din România, care au trăit în Florența, se numără și Regina-Mamă Elena, una dintre fondatoarele grădinii cu iriși.

În perioada de exil pe care a petrecut-o în Vila Sparta din Florența, Regina-Mamă s-a implicat în viața comunității și a fost alături de membrii săi.

În semn de recunoștință a implicării mamei Regelui Mihai în viața comunității din Florența, primăria orașului italian dorește să numească o stradă sau o grădină publică în amintirea acesteia.

Titlul va fi „Elena a României” pentru că dorința ei în timpul exilului în orașul italian a fost să fie cunoscută tocmai prin acest nume”, a spus reprezentanta alianței civice „Nardella” care a susținut , în numele comunității române și italiene din Florența acest proiect.

Sursa foto: societaitalianairis.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol