9 decembrie 2023, 10:46

BELGIA. Librăriile rămân deschise! Cărțile sunt bunuri esențiale!

Deși cifrele care vin de la Bruxelles sunt din ce în ce mai proaste și Belgia e în lockdown, există și vești bune. Librăriile rămân deschise!

Belgia, care a înăsprit restricţiile pentru următoarele şase săptămâni, păstrează librăriile deschise. Guvernul de la Bruxelles consideră cartea ca făcând parte din „bunurile esenţiale”.

Mai mult, cartea este considerată în Belgia ca fiind indispensabilă în lupta cu problemele provocate de pandemie și lockdown.

Belgia, țara europeană grav afectată de valul doi de COVID-19, a revenit la carantină totală.

Belgia e a doua ţară europeană care impune din nou carantina totală, după Franţa. Magazinele şi alte activităţi neesenţiale, cum ar fi saloanele de înfrumuseţare, s-au închis. Supermarketurile pot comercializa doar bunuri esenţiale, iar adunările în public nu pot depăşi 4 persoane. Interdicţia de a circula noaptea este deja în vigoare. Perioada de carantină a început în noaptea de duminică spre luni şi va dura o lună şi jumătate.

”Credem că este esenţial să dezvoltăm o preocupare (…) legată de sănătatea mintală a tuturor belgienilor. Cultura joacă un rol enorm”, a declarat vicepremierul belgian Georges Gilkinet, pentru cotidianul Le Soir.

Guvernul lui Alexander De Croo a clasat librăriile printre afacerile care pot „rămâne deschise publicului atât timp cât oferă în special bunuri esenţiale”.

BELGIA Librăriile rămân deschise! Situația în Franța

Nu la fel este situația în Franța.

Începând de joi, 29 octombrie, întreaga Franță a intrat în cea de-a doua etapa de carantinare, fiind închise publicului toate instituțiile considerate ne-esențiale.Printre care barurile, cafenelele, restaurantele și librăriile.

Noua perioadă de carantină va fi valabilă cel puțin până la 1 decembrie, sperănd astfel să reușească să încetinească răspândirea virusului.

Foto: Daniel/Unsplash

Dan Brown, autor de literatură de copii. O carte care se citește cu mobilul în mână

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol