23 aprilie 2024, 9:07

Bine de știut: trei alimente care rezistă fără probleme zeci de ani

Poate acum un an nu ar fi fost o informație relevantă, însă acum, în plin război, inflație și criză energetică, e bine de știut pe ce alimente ne putem baza pe termen lung.

Miere

Se știe că provine din stup, unde flavonoidele și peroxidul de hidrogen împiedică răspândirea germenilor. Acestea ajung apoi și în borcanul cu miere. Inițial sigilat și depozitat în întuneric, aurul lichid poate fi savurat pentru totdeauna.

Consistența și gustul se pot schimba în funcție de temperatură, dar cu un conținut maxim de apă de 18 la sută mierea nu se strică aproape niciodată, scrie Merkur.

Orez

După cum a raportat portalul Reishunger , regula generală a „perioadei de valabilitate de până la doi ani” a devenit invalidă datorită „descoperirilor care au fost inițiate de cercetători germani prin proiectul „Prea bun pentru coșul de gunoi”. „S-a arătat că orezul, în plus față de paste și sare, nu are data de consumare (MHD)”.

Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică orezului natural brun sau alungit, deoarece se strică mai repede datorită conținutului său mai mare de grăsimi. În caz contrar, boabele de cereale sunt protejate de aer și umiditate şi au o durată de valabilitate foarte lungă. Singurul dezavantaj: orezul nu trebuie consumat crud. Apa fierbinte este esențială în prepararea lui.

Leguminoase

Fasole, linte, mazăre – pot fi uscate şi păstrate zeci de ani. Dacă sunt decojite pot fi consumate doar aproximativ șase luni, nedecojite și depozitate într-un loc răcoros ferit de lumină sunt aproape neperisabile.

Dar același lucru este valabil și aici: nu trebuie consumate dacă nu sunt fierte, pentru a nu vă afecta sănătatea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol