4 martie 2024, 23:04

Bitcoin în pericol de dispariție. Care sunt cauzele

„Moneda virtuală a viitorului”, așa cum a fost denumit Bitcoin-ul, riscă să devină ineficientă, deoarece consumul de energie pentru producerea ei, e posibil să-i depășească valoarea!

Potrivit unui economist specializat în monede virtuale „Un lucru nebunesc la care să ne gândim în privinţa Bitcoin, în funcţie de estimările la care te uiţi, este că Bitcoin şi minarea de Bitcoin vor necesita, în 2020, atât de multă energie cât folosim în prezent în toată lumea. Aproximativ 38% din electricitatea necesară pentru operaţiune este numai pentru răcirea echipamentelor electronice.”- Laura Nereng.

La sfârșitul anului 2018, minarea de Bitcoin va reprezenta 0,5 % din consumul mondial de energie electrică. Astfel, o problemă destul de mare pentru mediu o reprezintă acest consum de energie, care, reprezintă un consum de resurse ale planetei semnificativ. De asemenea, nici producătorii de monede nu sunt lipsiți de pericol, întrucât facturile la energia electrică sunt astronomice și vor crește în continuare.

Sursa: betit.ro

Pe de-o altă parte, consumul crescut de curent electric este generat și de sistemele performante de răcire care fac posibilă funcționarea computerelor care, la rândul lor fac operațiuni matematice cu un grad ridicat de complexitate, vitale în producerea monedei virtuale. În altă ordine de idei, cei care crează sau folosesc moneda, trebuie să apeleze la algoritmi complicați pentru înregistrarea în siguranță a tuturor tranzacțiilor, ceea ce rezultă un nivel crescut de consum de electricitate.

Așadar, analiștii spun că chiar și atunci când Bitcoin-ul nu va mai fi profitabil, vor exista utilizatori care să folosească resursele instituțiilor pentru care activează, sau vor fi dispuși să plătească mai mult pentru a-și menține anonimatul asigurat de ciptomonede.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol