27 ianuarie 2023, 10:36

Bogdan Stoica – cel mai încăpățânat om al planetei: fotograful- scriitor care face upcycling cu România

Când vorbești cu Bogdan Stoica nici nu știi dacă ai în față un om cu un car de noroc sau pe unul care a îmblânzit viața, așa cum a venit ea peste el. Atunci când îl cunoști, îți dai seama imediat că sub zâmbetul larg se ascunde unul dintre încăpățânații ce cred că dacă faci doar ceea ce te definește, atunci vei reuși.

Fost ziarist, transformat de vremuri în fotograf cu blog, scriitura lui Bogdan a explodat ca o șampanie în toate ecranele PC-urilor sau pe telefoanele celor care erau adormiți în cotidian și resemnați în fața lipsei de autentic din peisajul editorial românesc. Peste noapte textele lui Bogdan au fost înecate în like-uri și au cunoscut mii de share-uri, fiind de notorietate că nimeni și nimic nu îl împiedică să scrie ceea ce crede cu adevărat. O face pentru ca nu se poate abține, iar asta îi atrage, periodic, suspendarea dreptului de a posta ce vrea pe rețele sociale. Cand nu e online, Bogdan face fotografie comercială, predă workshop-uri de fotografie cu telefonul, e invitat ca speaker la evenimente de business și își umple timpul liber salvând diverse obiecte vechi cărora le dă o nouă destinație.

Dacă ar fi să alegem un motto pentru Bogdan Stoica, poate cel mai potrivit ar fi: ”exact asta am vrut să spun și eu !”, pentru că asta se aude cel mai des din partea celor care îl citesc.

Bogdan este autorul seriei „Tipul din filme nu există”, un  best-seller cu vânzări de zeci de mii de exemplare, ajuns în februarie 2018 la volumul trei. Are încă două cărți scrise,  și încă trei în lucru, dar susține că asta se întâmplă pentru că scrie foarte ușor. Cifrele îi dau dreptate: în doi ani a scris cinci cărți.

Urmăriți o discuție relaxată cu un om căruia nu i-a fost frică de reinventare, care o ia de la capăt cu fiecare idee nouă, care refuză să plece din orașul în care s-a născut și mai ales, un om care se încăpățânează să vadă România ca pe un loc al oportunităților pentru cei care au curajul de a zâmbi în fața vieții.

Bogdan Stoica este unul dintre oamenii care face upcycling cu România, având forța de apela inteligența românilor, ca un potențial rebranding de țară pentru noi toți.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE