30 noiembrie 2022, 7:35

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, este personalitatea anului desemnată de cititorii revistei TIME

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a câștigat titlul Personalitatea Anului, în cadrul unui sondaj organizat printre cititorii revistei TIME. Controversatul lider, care va candida din nou în 2022, se confruntă cu o dezaprobare crescută în ceea ce privește modul de gestionare a economiei și s-a confruntat cu critici pe scară largă din partea politicienilor, instanțelor și experților în sănătate publică pentru că a minimizat severitatea boluu COVID-19 și s-a arătat sceptic în legătură cu vaccinul.

Cel mai recent, Bolsonaro a fost criticat de Curtea Supremă braziliană, care a ordonat o anchetă oficială în urma comentariilor făcute de președinte pe 24 octombrie, conform cărora administrarea vaccinurilor împotriva coronavirusului ar putea crește șansa de a contracta SIDA.

Din cele peste 9 milioane de voturi exprimate de cititorii revistei, Bolsonaro a primit 24% din voturi. Fostul președinte american, Donald Trump, care a provocat revoltele de la Capitoliu în 6 ianuarie, s-a clasat pe locul doi în sondajul cititorilor, cu 9% din voturi. Lucrătorii din domeniul sănătății din prima linie, care au lucrat neobosit pentru a salva vieți pe fondul pandemiei COVID-19 s-au clasat pe locul trei, cu 6,3% din voturi.

Acesta a fost votul cititorilor. Personalitatea Anului 2021, aleasă de editorii revistei TIME, va fi dezvăluită pe 13 decembrie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol