2 decembrie 2020, 18:29

Box-office. China detronează Statele Unite

Statele Unite primesc o nouă lovitură din partea Chinei, deși la asta nu prea te așteptai.

Cu cinematografele închise, cu politici ezitante, SUA se văd acum detronate și din poziția de campion al box-office-ului. Pentru că, DA, despre filme vorbim.

Pentru prima dată în istorie, China detronează SUA la box office, se vede într-un raport citat de publicația The Wrap.

Box-office. China detronează Statele Unite

Încasările din filme au ajuns anul acesta în China aproape de cifra de 2 miliarde de dolari, ceea ce poziționează țara pe locul 1 global. Acest lucru se întâmplă  în condițiile în care cinematografele chineze operează la 75% din capacitate, iar filmele noi sunt puține.

Vânzarea de bilete din SUA a fost boicotată de închiderile succesive de cinematografe cauzate de criza sanitară, încasările de până acum ridicându-se la 1,94 miliarde de dolari, sub totalul de 1,988 miliarde din China.

O comparație cu încasările din aceeași perioadă a anului trecut dă imaginea completă a dezastrului – America de Nord avea un box office de 9 miliarde de dolari până în octombrie, și 11,4 miliarde de dolari până la finalul anului; China vindea bilete anul trecut de 9,2 miliarde de dolari.

Publicația The New York Times scria la începutul acestei săptămâni că, datorită ținerii sub control a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, economia chineză a crescut cu 4,9% între lunile iulie și septembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Kilyan Sockalingum/Unsplash

FILM. Cele mai puține intrări la cinema din istorie


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.