15 iulie 2024, 23:27

Bran vorbește despre suma zilnică alocată sportivilor pentru alimentație: Nu reușești de 25 lei să-ți iei hrană

Ioana Bran, Ministrul Tineretului și Sportului este de părere că sportivilor nu le este deloc ușor să aibă o alimentație echilibrată cu doar 25 de lei zi, având în vedere că dieta lor este ceva mai pretențioasă, întrucât, trebuie să-și mențină o anumită greutate și condiție fizică.

Când subiectul celor din lotul sportiv de canoe i-a fost adus la cunoștință, ministrul a comparat bugetul acesta de 25 lei, cu cel al oficialilor de 17 lei pentru deplasările pe care le efectuează.

Sursa: trbuna.ro

„Aş vrea să… Este o situaţie reală… Desigur, poate că nu reuşeşti de aceşti 25 de lei să-ţi iei hrană… Un oficial al statului român, în momentul în care pleacă într-o delegaţie are 17 lei diurnă pe zi. Vorbeam de consumul de calorii pe care trebuie să-l aibă un om. Din cunoştinţele mele, un sportiv este îndrumat de un medic, de un nutriţionist pentru a-şi face mesele în aşa fel încât să aibă tot ceea ce-i trebuie, să nu aibă anumite lipsuri de natură a componenţei şi a caloriilor de care are nevoie. Eu nu spun că situaţia este una uşoară, spun că şi aceştia au nevoie de a avea o dietă în funcţie de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul chiar. Din cunoştinţele mele, aceştia trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să  oscileze pentru că altfel riscă să dezichilibreze puţin şi modul cum s-a obişnuit pe partea de antrenament”, Ministrul Tineretului și Spotului.

De asemenea, întrebată cu privire la investirea MTS-ului pentru renovarea Arenelor BNR după trecerea acestora în proprietatea instiuției pe care o conduce, Ioana Bran a mai spus: „Din cunoştinţele mele, încă nu avem un document care să ateste această trecere a Arenelor BNR. Ştiu că există o iniţiativă legislativă în Senat, un proces pe rol în acest sens, dar nu e o decizie definitivă în acest sens”.

În altă ordine de idei, potrivit digi24.ro, Bran a prezentat miercuri un raport de activitate, ce reprezintă cele 6 luni de mandat. Printre realizările din domeniul sportului, Bran a enumerat înfiinţarea a două Complexe Sportive Naţionale la Baia Mare şi Bucureşti, acordarea a 68 de premieri în valoare de 20,2 milioane de lei pentru performanţe sportive, implicarea în organizarea a 64 de competiţii sportive internaţionale în România, finanţarea a 63 de federaţii sportive şi elaborarea programului pentru construirea a 400 de baze sportive la nivel naţional, în colaborare cu MDRAP.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol