3 martie 2024, 12:07

Cabinetul german a aprobat proiectul de lege pentru legalizarea canabisului

Cabinetul german a aprobat  proiectul de lege al ministrului Sănătății Karl Lauterbach pentru legalizarea canabisului, legislație care trebuie să treacă în continuare prin Camera Inferioară (Bundestag) și Camera Superioară (Bundesrat) a Parlamentului, a anunțat dpa.

Lauterbach speră ca reglementările să intre în vigoare la sfârșitul anului și ca odată cu acestea să fie scos și canabisul de pe lista substanțelor interzise din legea narcoticelor.

Planurile prevăd deținerea a 25 de grame de la vârsta de 18 ani și cultivarea a maximum trei plante de canabis în sfera privată. În asociațiile speciale, așa-numitele cluburi de canabis, membrii vor putea cultiva drogul în mod colectiv și îl vor distribui între ei.

Alianța de opoziție a partidelor conservatoare CDU/CSU, precum și asociațiile judiciare, de poliție și de sănătate și-au reiterat criticile încă înainte de aprobarea proiectului de lege.

Asociațiile au avertizat asupra riscurilor pentru sănătate pentru tineri și a unor sarcini suplimentare pentru cercetători și instanțe.

Guvernul apără planul pe motiv că poate reduce piața neagră și crima organizată și poate reduce riscurile pentru sănătate din eventualele amestecuri toxice. De asemenea, susține că consumul a crescut în ciuda interdicției în vigoare până în prezent.

Foto: Kay Nietfeld/dpa


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol