15 septembrie 2022, 19:30

Câinii înţeleg în medie 89 de cuvinte, însă unii dintre ei ajung chiar și până la 215

„Culcat”, „nu te mişca”, „jos”, „așteaptă”, „să mergem”. Câinii nu numai că înțeleg aceste cuvinte, probabil cele mai folosite pentru comenzi, însă în medie, ajung să înțeleagă 89 de cuvinte și fraze. Iar unii dintre ei, ajung chiar la 215, aşa cum reiese dintr-o cercetare recentă a Universității Dalhousie, din Canada, publicată în revista Applied Animal Behavior Science și citată de cotidianul italian La Stampa.

În ceea ce priveşte rasa, câinii ciobăneşti și de companie sunt cei care răspund la cele mai multe cuvinte și fraze.

Din prima categorie fac parte Australian Shepherd, Border Collie, Welsh Corgi Cardigan, Ciobănescul american pitic şi Cobănescul de Shetland.

La categoria câini de companie, cei care înţeleg cele mai multe cuvinte sunt căţeluşii Bichon Frise, Cavalier King Charles Spaniel, Chihuahua şi diverse tipuri de pudeli.

Echipa de cercetare a chestionat 165 de proprietari de câini de diferite rase și vârste, însă din cauza faptului că au fost recrutați online, iar sondajele au fost anonime, oamenii de știință nu cunosc cu exactitate locul de provenienţă al acestora.

Singura cerință a fost uniformitatea limbii, care a fost engleza, pentru a putea compara rezultatele.

Participanții au fost rugați să raporteze numărul de cuvinte la care câinele lor a fost capabil să răspundă și pe care le-a înțeles. S-a constatat astfel că animalele răspund la între 15 și 215 de cuvinte, cu o medie de 89.

Citiți și:

Top 5 câini de buzunar. Cum arată și ce trebuie să știi despre cei mai adorabili cățeluși


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol