CITIRE

Care este poziţia corectă a corpului pentru un som...

Care este poziţia corectă a corpului pentru un somn odihnitor

După numeroase studii, oamenii de ştiinţă de la Colegiul Medical Einstein au descoperit că poziţia corpului şi respectarea ritmului circadian joacă un rol cheie atunci când vine vorba de un somn odihnitor.

Oamenii de ştiinţă de la Colegiul Medical Einstein au realizat un nou studiu despre cum oamenii ar trebui să doarmă în mod corespunzător pentru a se putea odihni suficient. Astfel s-a  dovedit că cel mai semnificativ impact asupra somnului îl are respectarea ritmului circadian, potrivit healthysleep.med.

sursa: greatist.com

Ritmul circadian se află sub influenţa factorilor de mediu şi influenţează major activitatea creierului, producerea de hormoni, regenerarea celulară şi, în general, toate funcţiile organismului. Unul dintre cele mai bune moduri de a-ţi seta ritmul circadian este să te expui la lumina soarelui în timpul zilei, iar noaptea să dormi pe întuneric.

În acelaşi timp, poziţia posturală în timpul somnului este, de asemenea, considerată a fi extrem de important atunci când vine vorba de un somn liniştit. Capul şi gâtul trebuie ţinute într-o poziţie dreaptă. Cea mai uşoară modalitate de a realiza acest lucru este dormitul pe spate. Această poziţie ajută organismul să reuşească să se relaxeze. Pe de altă parte, cea mai proastă poziţie în timpul somnului este dormitul pe abdomen. Oamenii de stiinţă cred că organismul uman este supus unui nivel crescut de stres, din cauza membrelor care pot amoţi pe parcursul somnului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.