25 septembrie 2021, 7:16

Care sunt beneficiile consumului de murături în sezonul rece

Dacă tot a venit sezonul rece vă propun să vorbim puţin despre murături şi beneficiile lor. Murăturile sunt o sursă importantă de vitamine, minerale, antioxidanţi şi nu în ultimul rând sunt probiotice naturale. Astfel, ajută la creşterea imunităţii şi la lupta organismului împortiva anumitor boli.

Murăturile recomandate sunt cele în saramură fără adaos de zahăr. De asemenea, trebuie ţinut cont şi de modul în care acestea sunt consumate. Se recomandă ca murăturile să fie consumate în combinație cu alte alimente și nu goale. De exemplu, se recomandă consumul de murături lângă leguminoase, cartofi sau carne.

sursa: inwhichwestartanew.com

Castraveții murați de exemplu, conțin grăsimi vegetale, proteină vegetală, carbohidrați, fibre și zaharuri. De asemenea, castraveții sunt bogați în minerale: fier, magneziu, fosfor, potasiu și sodiu. Ei conțin numeroase de asemenea numeroase vitamine: vitmina C, riboflavina, vitamina B6, vitamina B12, vitmaina A, vitmina E, vitamina D și vitmaina K. Varza murată pe lângă gustul său inconfundabil, aduce organismului multă vitamina C şi contracarează efectele negative ale cărnii roşii. În acelaşi timp, substanţele active din murături şi din varză, ajută în procesul de detoxifiere, făcându-le ideale în curele de slăbire.

sursa: housewifehowtos.com

Există însă și contraindicații în consumul murăturilor. Acestea sunt interzise în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, sau alte boli în care le sunt interzise consumul de saruri și nu în ultimul rând la copiii sub 3-4 ani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.