26 ianuarie 2021, 22:59

Care sunt deserturile pe care le poți mânca fără să te îngrași

Oricât de mult ne-am dori să mâncăm orice vrem şi să nu ne ingrăşăm, acest lucru pare imposibil. Asta nu înseamnă că, din când în când, nu ne putem răsfăţa cu ceva dulce. Iată ce trebuie să faci pentru a prepara un desert care să nu îngrașe:

Renunţă la zahăr 

sursa: boldsky.com

Chiar dacă în reţeta pentru desertul preferat este trecută o anumită cantitate de zahăr, poţi folosi mai puţin şi astfel vei reduce valoarea energetică a preparatului final. De exemplu, 100 de grame de zahăr înseamnă 387 de calorii. Cele mai multe reţete au în componenţa lor cel puţin 200 de grame de zahăr, fără să mai adăugăm valoarea energetică a celorlalte ingrediente. Astfel, putem înlocui zahărul cu un îndulcitor natural, cum este extractul de Stevia, care are indicele glicemic foarte mic şi capacitate de îndulcire mare sau miere.

Iaurt în loc de frișcă

sursa: lacanastaverde.com

În rețetele tale preferate, pe lista alimentelor care pot fi înlocuite se află și frișca. Deoarece este un produs gras, o poți înlocui cu iaurt grecesc în anumite preparate – în înghețate, în salata de fructe. Astfel, scazi aportul energetic al desertului, deoarece 100 de grame de iaurt grecesc degresat oferă în jur de 70 de calorii, în timp ce smântâna are cel puțin 250 de calorii.

Fulgi de ovăz în loc de făină

sursa: dicasnaturais.club

Pentru blaturile prăjiturilor, poți folosi fulgi de ovăz măcinați în loc de făină albă. Mai exact, 100 de grame de fulgi de ovăz oferă 250 de calorii, în timp ce aceeași cantitate de făină albă înseamnă 350 de calorii.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi vei putea pregăti un desert la fel de gustos, fără să te îngrijorezi că vei adăuga kilograme în plus.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.