28 martie 2024, 23:41

EdițiaVerde.ro: Carne produsă din aer. Este posibil?

Lisa Dyson și John Reed, prima fiziciană și al doilea cercetător al materialelor, lucrau împreună la Laboratorul Berkeley al Departamentului de Energie din SUA și aveau un obiectiv comun: doreau să ajute la reducerea schimbărilor climatice și știau că o modalitate de a face asta era să se uite la mâncarea din farfurii.

Cei doi nu se hotărâseră cum să facă asta până când, într-o zi, au dat peste niște cercetări NASA uitate din anii 1960. Un document din 1967 a explorat modalități de a hrăni astronauții într-o lungă călătorie în spațiu, unde ar fi puține resurse. Una dintre idei a fost combinarea microbilor cu dioxidul de carbon pe care astronauții îl expirau, pentru a face mâncare. Din moment ce programul spațial nu a ajuns niciodată pe Marte, ideea nu a fost concretizată. Dyson și Reed au decis să ia conceptul și să-l dezvolte. În 2008, acest concept vechi de decenii i-a inspirat pe Dyson și Reid să înființeze Kiverdi, care folosește dioxid de carbon reciclat pentru a face produse precum alternative pe bază de microbi la uleiul de palmier și uleiul de citrice.

Citește la EdițiaVerde.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol