Lisa Dyson și John Reed, prima fiziciană și al doilea cercetător al materialelor, lucrau împreună la Laboratorul Berkeley al Departamentului de Energie din SUA și aveau un obiectiv comun: doreau să ajute la reducerea schimbărilor climatice și știau că o modalitate de a face asta era să se uite la mâncarea din farfurii.
Cei doi nu se hotărâseră cum să facă asta până când, într-o zi, au dat peste niște cercetări NASA uitate din anii 1960. Un document din 1967 a explorat modalități de a hrăni astronauții într-o lungă călătorie în spațiu, unde ar fi puține resurse. Una dintre idei a fost combinarea microbilor cu dioxidul de carbon pe care astronauții îl expirau, pentru a face mâncare. Din moment ce programul spațial nu a ajuns niciodată pe Marte, ideea nu a fost concretizată. Dyson și Reed au decis să ia conceptul și să-l dezvolte. În 2008, acest concept vechi de decenii i-a inspirat pe Dyson și Reid să înființeze Kiverdi, care folosește dioxid de carbon reciclat pentru a face produse precum alternative pe bază de microbi la uleiul de palmier și uleiul de citrice.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol