27 august 2023, 4:13

Casa Miţa Biciclista din Bucureşti se deschide după 80 de ani

După 80 de ani, casa Miţa Biciclista, aflată la intersecţia dintre trăzile Biserica Amzei şi Christian Tell, se redeschide cu un „mare bal”, în noaptea de 19 spre 20 noiembrie, la ora 21.00, anunţă ARCEN – Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate.

„Balul celebrează deschiderea casei istorice cu un party memorabil şi face publică promisiunea viitorului stabiliment creativ. Locul va găzdui din 2023 un întreg ecosistem cultural cu braserie, spaţii de cultură urbană şi artă şi cinema”, anunţă organizatorii.

Seara va fi deschisă de un recital extraordinar susţinut de Bălănescu Quartet, care vine direct de la Londra pentru deschiderea casei din centrul Bucureştiului.

Codul vestimentar va fi negru şi alb, şic. „Penele de struţ nu sunt obligatorii, dar Miţa le găsea fabuloase”, anunţă cei de la ARCEN.

 

Accesul se face pe bază de mască, fiind inclusă în preţul biletului.

Proiectată de arhitectul Nicolae C. Mihăescu, casa în stil baroc cu influenţe Art Nouveau, cu faţade bogat ornamentate, cu balcoane şi reliefuri cu heruvimi, lei şi cupidoni, a fost numită după apelativul proprietarei Maria Mihăescu, prima femeie din Bucureşti care a mers pe bicicletă, cunoscută pentru viaţa extravagantă şi luxoasă pe care o ducea. Casa are 28 de camere şi 15 băi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol