27 mai 2022, 18:49

Cât câștigă Dr. Fauci? Este cel mai bine plătit angajat al guvernului american!

Ei bine, chiar dacă voi nu v-ați pus problema asta, a făcut-o altcineva. „Cât câștigă Dr Fauci?” Forbes a constatat că Dr. Anthony Fauci este plătit chiar mai bine decât președintele Statelor Unite

Aparatul guvernamental are peste 4 milioane de angajați în Statele Unite, iar Dr. Anthony Fauci este cel mai bine plătit dintre aceștia.

În anul 2019, imunologul american a câștigat 417.608, ultimul an pentru care sunt disponibile date privind salariile angajaților federali.

Dr. Fauci a câștigat mai mult decât președintele Statelor Unite, salariul celui mai puternic om din lume fiind situat la “doar” 400.000 de dolari.

Aproape 35.000 de dolari pe lună, dacă faceți calculele.

“Dacă Fauci își va păstra funcțiile de director al Institutului Național de Sănătate (NIH), director al Institutului Național pentru Alergii și Boli infecțioase și consilier medical șef al președintelui, acesta urmează să câștige aproape 1.668.000 de dolari până la finalul mandatului președintelui Joe Biden dacă nu va primi o mărire de salariu (sau nu a primit deja)”, comentează, cu umor Forbes.

Cât câștigă Dr. Fauci? Alte salarii „de la stat”

Dar iată și alte salarii din zona guvernamentală, dacă tot am deschis discuția.

Vicepreședintele Mike Pence, care a condus echipa de lucru a Casei Albe pentru gestionarea pandemiei, a avut un salariu anual de 235.100 de dolari în 2019, cu mult sub Fauci. Colega lor din echipa de lucru, dr. Deborah Birx, a câștigat 305.972 de dolari în același an.

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, va câștiga 223.500 de dolari anul acesta, judecătorul suprem al Curții Supreme, John Roberts, 270.000 de dolari, iar congresmenii americani 174.000 de dolari.

Generalii de patru stele stau ceva mai bine cu 268.000 de an, dar tot semnificativ sub salariul imunologului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol