27 ianuarie 2021, 18:04

Ce fac bursucii noaptea? Iată și răspunsul! VIDEO

O foarte simpatică familie de bursuci care se joacă și mănâncă a fost filmată de o cameră video amplasată în pădure. Imaginile au fost surprinse în Parcul Natural Lunca Mureșului de o cameră montată de un angajat Romsilva. Să vedem ce fac bursucii noaptea…

„Secvențe nocturne cu o familie de bursuci deosebit de simpatici, surprinși de una din camerele de monitorizare, amplasată de colegul nostru, Irinel Oberșan, în Parcul Natural Lunca Mureșului. Personajele noastre sunt tandre unul cu celălalt și grijulii cu vizuina lor”, arată postarea pe Faecbook a celor de la Romsilva.

Ce fac bursucii noaptea

Și pentru că nu putea scăpa prilejul, postarea îți face, cum se cuvine și instructajul:

“Parcul Natural Lunca Mureșului este unul dintre cele 22 parcuri naturale sau naționale, pe care le administrează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Are o suprafață de 17.455 hectare și se întinde de-a lungul râului Mureș. De la limita municipiului Arad până la granița româno-maghiară.”

Iar despre bursuci aflăm că:

“Bursucul, un animal deosebit de îngrijit, este un mamifer omnivor care se hrănește cu fructe, semințe, larve sau ouă. Toamna își face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă.

Își construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri. Cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii.”

Nu știu cum, dar filmul ăsta mi-a adus aminte de celebrul scheci „noi trei și o bursucă la casierie”. Da, celebrul scheci „N-am găsit altă rimă” de Dan Mihăescu, Grigore Pop, Aurel Felea şi Octavian Sava, cu Toma Caragiu şi Mircea Diaconu.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.