7 iunie 2020, 13:52

Ce ingredient îmbunătățește memoria și alungă depresia

Un nou studiu a demonstrat faptul că un simplu ingredient ne poate ajuta la îmbunătăţirea memoriei şi ne poate face, de asemenea, mai fericiţi, dacă este consumat în mod regulat. Cu o aromă exotică inconfundabilă, turmenicul face parte din categoria condimentelor precum curry având o istorie în Orientul Mijlociu unde era folosit ca leac, condiment şi colorant pentru mâncare.

Curcumina, este recunoscută ca fiind un antiinflamator cu proprietăţi antioxidante şi este unul dintre puţinele condimente folosit atât ca mirodenie cât şi în tratamentul a numeroase afecţiuni.

sursa: diabetesselfmanagement.com

Publicat în prestigiosul „Jurnalul American de Psihiatrie Geriatrică“, studiul efectuat de Universitatea din California a examinat efectele turmericului asupra persoanelor cu pierderi uşoare de memorie. „Consumat în fiecare zi, turmericul are capacitatea de ajuta pacienţii diagnosticaţi cu Alzheimer, dar şi pe cei cu depresie majoră”, a spus Dr. Gary Small.

sursa: epilepsyu.com

Persoanele care au luat curcumina şi-au îmbunătăţit memoria cu 28% în cursul celor 18 luni şi au prezentat, de asemenea, o îmbunătăţire a dispoziţiei lor generale. Astfel, proprietăţile sale antiinflamatoare sunt de folos în gestionarea bolii Alzheimer, fiind de un real ajutor în tratamentul depresiei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.