26 aprilie 2024, 8:08

Ce obiceiuri provoacă ADHD-ul la adulți și cum pot fi evitate

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) este des întâlnită care necesită multă atenție și îngrijire de sine. Se vorbește frecvent de cauzele, simptomele și tratamentele pentru copii, însă acestea pot fi prezente și în rândul adulților. Așadar, iată ce obiceiuri ar putea înrăutăți simptomatica ADHD și ce trebuie să facem pentru a le evita.

Exces de fast-food

Oamenii de știință sugerează că adaosurile, cum ar fi coloranții, pot agrava simptomele ADHD-ului. Aceste adaosuri se găsesc cu ușurință în alimente fast-food, mai ales în ceea ce privește sucul și bomboanele.

sursa: dailymail.co.uk

Ignorarea micului dejun

Micul dejun ajută creierul să funcționeze corect. Dacă se sare peste masa de dimineață, simptomele devin mult mai vizibile. Însă, după un mic dejun sănătos, persoanele cu ADHD pot gândi mai limpede și se pot concentra mai ușor.

Dezordinea

Cercetările spun că dezordinea ar putea semnala creativitatea, dar o casă dezordonată ar pute agrava unele simptome de ADHD.  Grămezile de hârtii, cărți sau rufe amintesc de toate lucrurile ce trebuie făcute. Uneori poate fi prea mult. Specialiștii recomandă celor care suferă de ADHD să păstreze ordinea, pentru a ține stresul și agitația cât mai departe.

sursa: totalnewswire.com

Prea mult shopping

Cumpărăturile pot fi distractive, dar excesul poate duce la depozitare inutilă. Cei care au ADHD tind să facă acest lucru, strângând fel de fel de obiecte. Pentru a scăpa de acest obicei, trebuie să urmeze o regulă simplă „pentru orice obiect pe care îl cumpăr, trebuie să fac spațiu și deci să arunc un alt obiect”. Astfel, nu vor mai fi tentați să-și complice existența cu obiecte inutile.

Medicație nepotrivită

Medicamentele ADHD nu funcționează întotdeauna eficient dacă apar probleme cu abuzul de substanțe. Unele medicamente ADHD pot crește nivelul anxietății. Medicamentele pentru depresie majoră pot accentua ADHD-ul.

sursa: Doc.ro

Lipsa somnului

Anxietatea, depresia și alte asemenea stări care vin împreună cu ADHD-ul provoacă insomniile. Însă, lipsa somnului poate agrava simptomele precum lipsa de concentrare și poate da naștere disfuncțiilor motorii.

Renunțarea la terapie

Specialiștii recomandă persoanelor cu ADHD să facă terapie pe parcursul tratamentului. Chiar dacă administrarea unei pastile pare ușoară, terapia este esențială în observarea efectului acesteia.

Pierderea timpului în fața surselor tehnologice

Medicii au găsit legături între ADHD și timpul exagerat petrecut în fața ecranelor. Dependența de internet poate conduce către simptome mai severe ale ADHD-ului. Așadar, specialiștii recomandă limitarea timpului petrecut în fața unui ecran.

sursa: techtudo.com.br


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol