1 octombrie 2020, 7:20

Ce trebuie să faceți dacă aveți febră. Sfatul medicului Streinu Cercel

În România sunt confirmate 906 de infecții cu coronavirus, 13 decese, iar 86 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Medicul Adrian Streinu-Cercel vine cu sfaturi importante pentru românii aflați în izolare. Acesta a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV, care este cel mai bun tratament pentru febră.

Cei mai expuşi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afecţiuni ale sistemului nervos central. Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud, face mai mult decât orice paracetamol sau nurofen. Ţineţi legătura prin telefon cu medicul de familie care vă va spune cum să acţionaţi„, a precizat Adrian Streinu-Cercel, potrivit adevarul.ro.

Iată care sunt principalele declarații pe care le-a transmis profesorul:

Cumpărăturile trebuie duse celor aflaţi în izolare până în faţa uşii. Nu trebuie interacţionat cu ei prin deschiderea ușii, nu trebuie pupaţi sau îmbrăţişati. Dacă stau la ţară, alimentele trebuie duse până la poartă. Nu se intră în curte. Virusul se transmite prin contact direct. Mâna contaminată e cea care mută virusul dintr-o parte în alta. Alimentele trebuie puse în două pungi: una la exterior şi o altă pungă cu alimentele. Punga de la exterior contaminată o rulăm şi rămâne cea curată la uşă. Telefonul este principalul mijloc de transmitere a virusului. Trebuie dezinfectat o dată la două ore„, a continuat acesta.

sursa foto: liberatatea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.