18 ianuarie 2022, 0:35

Ce trebuie să faci pentru a-ți învinge dependența de telefonul mobil

Conform unor studii efectuate recent, adulţii din Marea Britanie îşi verifică telefonul mobil de 33 de ori pe zi, iar adolescenţii de peste 90 de ori pe zi. În plus, studiul a arătat că utilizarea telefonului timp îndelungat ne poate influenţa capacitatea de a forma noi amintiri, de a gândi profund, de a ne concentra şi de a absorbi informaţii, potrivit independent.co.uk.

Există, însă, câteva trucuri care vă pot face să scăpaţi de capcana tentantă a utilizării telefonului în exces. Potrivit scriitoarei Catherine Price, autoarea cărţii Cum să te desparţi de telefonul tău, există câteva instrumente simple pe care le poţi folosi pentru a dezvolta o relaţie mai sănătoasă cu telefonul mobil şi pentru a fi mai atent la scopul utilizării lui.

sursa: brandpointcontent.com

Unul dintre primele lucruri pe care autoarea le sugerează este să stabiliţi limite şi să deveniţi mai conştienţi de cât de des vă folosiţi telefonul. În mod similar, o idee bună este să stabiliţi clar perioadele din zi în care să nu vă atingeţi de telefon.

sursa: houstoniamag.com

Un alt mod de a încerca să renunţaţi pentru o perioadă de timp la telefon este să delimitaţi clar unele spaţii din locuinţa dumneavoastră în care utilizarea telefonului să fie interzisă. Una dintre cele mai utile şi mai eficiente zone pentru a face acest lucru este dormitorul. Cu atât mai mult cu cât studiile au arătat că renunţarea la utilizarea telefonului seara vă poate îmbunătăţi somnul. Nu în ultimul rând, dacă vă e teamă că nu veţi rezista utilizării telefonului imediat după ce alarma setată pe telefonul mobil v-a trezit dimineața, cumpăraţi-vă un ceas deşteptător şi ţineţi la distanţă telefonul pe timp de noapte.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.