Nigma Talib ne dezvăluie secretele unui ten curat cu aspecte vizibile de întinerire. În cartea sa – „Semnele îmbătrânirii: planul revoluţionar care te ajută să străluceşti din interior spre exterior” – autoarea ne arată care sunt cele mai nocive alimente și impactul acestora asupra pielii noastre.
Aceste alimente dăunătoare pot duce la apariția excesivă a coșurilor, cearcănelor și a porilor dilați.
Vin
Alcoolul este extrem de dăunător pentru aspectul tenului deoarece duce la îmbătrânirea prematură a acestuia. Totuși, printre cele mai nocive băuturi pentru pielea noastră este vinul, conform dermatologului Talib. Vinul provoacă cearcăne și dilatarea porilor, contribuind și la apariția ridurilor din jurul gurii și dintre sprâncene.
Zahăr
Zahărul este considerat un aliment nesănătos, fiind un factor ce duce la apariția mai multor boli. Zahărul provoacă pungi sub ochi, riduri fine pe frunte, ducând chiar la subțierea pielii, potrivit specialistei. Eliminarea acestui aliment din dieta noastră este cel mai bun tratament pentru tenul nostru.
Lactate
Consumul exagerat de produse lactate duce la apariţia pungilor şi cercurilor întunecate de sub ochi, pleoape umflate şi pete albe şi puncte negre pe bărbie, spune Nigma. Specialistul recomandă un test pentru depistarea unei posibile intoleranţe la produsele lactate. Eliminarea lactatelor timp de trei săptămâni şi observarea îmbunătăţirilor în ceea ce priveşte nivelul de energie, digestia şi aspectul tenului.
Gluten
Consumul ridicat de gluten poate provoca pigmentare excesivă, pete în jurul bărbiei şi coşuri pe obraji, frunte şi bărbie. Acesta perturbă echilibrul hormonilor reproducători. Talib recomandă eliminarea completă a glutenului din dietă, iar pentru a restabili echilibrul hormonal, creşterea consumului de fibre şi apă plată, conform adevărul.ro
2 comentarii