CITIRE

Centenarul femeilor din arta românească la PostMod...

Centenarul femeilor din arta românească la PostModernism Museum

Sâmbătă 10 februarie, a avut loc un nou eveniment dedicat artei și culturii vizuale. „Centenarul femeilor din arta românească” este coordonat de PostModernism Museum în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

 

1060 de femei specializate în arta vizuală – un singur premiu creație

Premiul pentru întreaga creație a fost decernat artistei Casia Csehi. Acesta este însoțit de suma de 2.000 RON, pusă la dispoziție de către Colecția George Șerban și Casa de avocatură Șerban & Asociații, conform cotidianul.ro

„Centenarul femeilor din arta românească” se desfășoară în incinta Muzeului de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal și are ca scop să încânte privirile vizitatorilor cu lucrări autentice ce aparțin artistelor române contemporane. Pe lângă acestea, au putut fii admirate artefacte memorabile, cataloage de artă, o arhivă digitală, o serie de infografice, respectiv proiecții video prezentând peste 1.000 de artiste din România.

 

Prin intermediul acestui eveniment PostModernism Museum are ca obiectiv principal prezentarea publică a lucrărilor de artă și artefacte românești din colecții private și colecții muzeale. Expoziția se va desfășura într-un cadru istoric, având la bază valorile culturale românești. De asemenea, va fi disponibilă cartea cu titlul omonim al expoziţiei,  care  cuprinde o serie de cercetări şi documentare dedicate artei vizuale, urmând ca reprezentații asociațiilor –  Cosmin Năsui (PostModernism Museum) şi Robert Strebeli (Muzeul Brukenthal) –  să ofere un tur ghidat.

Pe 8 martie, PostModernism Museum va muta expoziția Centenarul femeilor din arta românească la Muzeul Județean de Artă Brașov, de această dată proiectul concentrându-se pe creația artistelor brașovence și pe lucrările artistelor din colecția muzeului, aducând în atenția pasionaților, lucrări din colecții private. Multe dintre acestea sunt expuse pentru prima dată.  În cadrul acestei expoziții -manageriată de Cosmin Nasui și Radu Popică – va avea loc o masă rotundă cu cercetători, experți  și istorici de artă invitați.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.