7 decembrie 2023, 14:31

Pod mobil unic în România, la Cetatea Făgăraș

Zilele acestea au fost recepționate noile lucrări la Cetatea Făgărașului. După trei ani de reparații și reabilitări, Cetății Făgăraș i-a fost redată vechea măreție. Zilele acestea au fost recepționate noile lucrări, printre care se numără restaurarea zidurilor de apărare, a unuia dintre bastioane și a celor două poduri de lemn, așa cum erau ele odinioară, mai exact, în secolul al XVII-lea, transmite Radio România Brașov.

De asemenea, Cetatea Făgăraş are de acum înainte un pod mobil, unic în România, după cum susțin reprezentanții obiectivului.

„Restaurare a zidurilor de apărare și restaurare unuia dintre bastioane, unde noi am organizat o mică expoziție de replici de armament, a însemnat refacerea curții interioare, o regularizare pe verticală a malurilor șanțului de apărare care înconjoară cetatea și bineînțeles, lucrul poate cel mai important, refacerea celor două poduri de lemn (…) Ne gândim ca acel pod ridicător să-l includem într-un ceremonial al gărzii noastre”, a spus Elena Băjenaru, administratorul Cetăţii Făgăraş, la Radio România Brașov.

Noul pod mobil al cetății are o lungime de șase metri, o înclinație de 70 de grade, iar partea care se înalță are o greutate de peste două tone.

Valoarea proiectului cu fonduri nerambursabile se ridică la 5 milioane de euro.

Foto: Elena Băjenaru


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol