25 mai 2024, 14:08

Cetățuia Brașovului ar putea fi redeschisă după Paște

Cetatea Brașovului ar putea fi deschisă chiar în Săptămâna Luminată, spun reprezentanții Primăriei Brașov, după finalizarea lucrărilor de punere în siguranță.

Cetățuia Brașovului își va deschide din nou porțile pentru brașoveni și turiști chiar în Săptămâna Luminată, după Paște.

Asta însă, după ce vor fi executate anumite lucrări acolo, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea: ”La Cetățuie avem de executat o serie de lucrări pentru punerea în siguranță în următoarele două săptămâni. Obiectivul nostru este ca în săptămâna care precede coborârea Junilor în cetate, să deschidem porțile, astfel încât vizitatorii brașoveni și turiștii să poată intra în Cetățuie”.

Coborârea Junilor în Cetate are loc, conform tradiției, în Duminica Tomii.

Cetățuia a mai fost deschisă brașovenilor și în luna septembrie a anului trecut, după opt ani în care a stat cu lacătul pe ușă, fiind revendicată în instanță de o societate privată.

Instanțele au decis ca monumentul să treacă în domeniul statului, de unde, mai apoi, a fost transferată, prin Hotărâre de Guvern, municipiului Brașov.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol