3 martie 2024, 11:22

Cetatea Brașovului va fi redeschisă în septembrie. A început curățenia generală

Pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Brașov au fost postate mai multe imagini care ilustrează activitatea de curățare a Cetățuii Brașovului. Acțiunea pregătește săptămâna porților deschise, care va avea loc în septembrie.
„Așteptarea de apropie de final! Mai e foarte puțin timp până la săptămâna porților deschise la Cetățuia de pe Dealul Straja. Până atunci, facem curățenie”, se arată în mesajul care însoțește imaginile (galerie foto).

Zeci de saci de gunoi au fost strânşi de la Cetatea Braşovului, după  cţiunea de curăţare derulată de municipalitate, anunță Radio Brașov.

Curăţenia este doar începutul pregătirilor pentru redeschiderea Cetăţii de pe Dealul Straja, la începutul lunii septembrie, atunci când va începe Forumul Orașelor Verzi, cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu.

Cetatea a fost preluată de Primăria Braşov în luna iulie, după ce, la sfârșitul lunii mai, Guvernul a aprobat hotărârea prin care monumentul este transmis din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Finanțelor în cea a domeniului public al municipiului.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei susţin că au în plan organizarea „Săptămânii porților deschise la Cetățuia de pe Dealul Straja”.

Sursa foto: Allen Coliban/Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol