18 septembrie 2021, 16:46

Cine a fost cu adevărat Cocoșatul de la Notre Dame?

Quasimodo, personajul principal al romanului Cocoșatul de la Notre Dame de Victor Hugo, a fost considerat dintotdeauna o creație fictivă, izvorâtă din imaginația autorului. Însă, o nouă descoperire dezvăluie cine a fost persoana reală din spatele eroului romanului lui Hugo.

sursa: apropotv.ro

Există informații potrivit cărora, persoana care l-a inspirat pe Hugo în crearea protagonistului romanului său a fost un meșter pietrar, cocoșat care lucra la Notre Dame. Aceste indicii apar în memoriile lui Henry Sibson, un sculptor britanic din secolul al XIX-lea, care lucra și el la catedrală și care îl descrie pe meșter cu termenul de „Le Bossu”, adică „cocoșatul”. Cu toate că documentele care vorbesc despre acest lucru au fost achiziționate de o instituție britanică pentru arhive încă din 1999, abia recent a fost descoperită povestea adevăratului „cocoșat”.

sursa: theindependent.co.uk

Victor Hugo a început să scrie romanul său în anul 1828, acesta fiind publicat 3 ani mai târziu. Totodată, Hugo era interesat de restaurarea catedralei, lucru care face probabil ca acesta să îl fi cunoscut personal pe „cocoșatul” de la Notre Dame, din care și-a inspirat personajul romanului.

sursă: flickr.com
Catedrala Notre Dame, construită în stil gotic,între 1163 și 1345

Romanul a inspirat foarte multe creații artistice de la desene animate, la filme și piese de teatru.

 

[Sursă imagine: cnn.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.