CITIRE

Cinematografia pierde unul dintre cei mai buni reg...

Cinematografia pierde unul dintre cei mai buni regizori. Quentin Tarantino s-ar putea retrage din lumea filmului

O veste tristă pentru cinefilii din întreaga lume. Renumitul regizor și scenarist american Quentin Tarantino s-ar putea retrage din cinematografie, ceva mai devreme decât a anunțat anterior. Tarantino menționa în urmă cu șapte ani că va părăsi cinematografia după regizarea celui de-al zecelea lungmetraj din cariera sa.

Cea de-a noua peliculă a lui Quentin Tarantino este „A fost odată… la Hollywood/ Once Upon a Time In Hollywood”, cu Leonardo DiCaprio, Brad Pitt şi Margot Robbie, care urmează să fie lansată pe marile ecrane din 26 iulie. Filmul a avut premiera mondială la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes. Aflat în competiţie pentru prestigiosul Palme d’Or, filmul a obţinut doar premiul Palme Dog, pentru cea mai bună performanţă canină, acordat lui Brandy, un pitbull deţinut de personajul interpretat de Brad Pitt, relatează descopera.ro.

Regizorul în vârstă de 56 de ani a afrimat recent într-un interviu pentru publicaţia GQ că, dacă noul său film va avea succes, „poate nu va mai ajunge la al zecelea lungmetraj”. Totodată, acesta a mai declarat și faptul că dorește să renunțe la cinematografie, pentru a se concentra mult mai mult pe cariera sa de scriitor și dramaturg.

Legat de cel mai recent film al său, „A fost odată… la Hollywood/ Once Upon a Time In Hollywood”, Tarantino a mai afirmat și faptul că acesta este „cel mai personal film al său”, pentru că este inspirat din anii copilăriei lui. Pelicula reprezintă „o scrisoare de dragoste” pentru ultima perioadă a epocii de aur a Hollywood-ului şi un „suvenir” pentru oraşul Los Angeles, unde a crescut şi şi-a alimentat pasiunea pentru cinematografie, mai menționează descopera.ro.

Citește articolul integral aici.

Sursă Foto: variety.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.