28 septembrie 2020, 14:27

UPDATE CNCD nu se autosesizează în cazul Vâlcov: Asztalos Csaba: „Procedural nu pot să mă subtitui acelui cetățean”

Președintele Consiliului Național pentur Combaterea Discriminării (CNCD) a declarat marți, într-o intervenție la postul de televiziune DIGI24 că instituția pe care o conduce nu se va autosesiza în cazul declarațiilor lui Darius Vâlcov.

UPDATE În urma solicitării făcute de Editiadedimineata.ro, Serviciul Comunicare, Secretariat si Relatii cu Publicul al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii ne-a oferit următorul răspuns:

„Referitor la solicitarea dumneavoastra va informăm că nu există în acest moment nicio anchetă în curs, dar se analizează oportunitatea unei autosesizări.”

Amintim că Darius Vâlcov , consilier al premierului Viorica Dancilă, l-a asemănat pe președintele Klaus Iohannis cu Adolf Hitler, aceasta nefiind singura declarație controversată pe care a făcut-o politicianul.

Citește și: Darius Vâlcov l-a înfățișat pe Iohannis în chip de Hitler. Reacția Institutului Elie Wiesel

„Procedural nu pot să mă subtitui acelui cetățean, care este în mod individual identificat printr-o autosesizare. Nu pot, în locul acelui cetățean instituționalizat, să demarez o autosesizare. Atunci când a fost vorba despre un grup de persoane, într-adevăr, am făcut autosesizare. În cazul postării forumului german, în acest moment încă nu s-a luat o decizie pentru că acolo este partea avizată Președintelui Românie și suntem încă în termen.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.